Det blir fortsatt klær å finne i kleshandler Eidenboms lokaler, men ikke av den typen som skal dekke oss til. Tvert imot vil konseptet spille på sexy undertøy, fetisj-klær og leker for voksne. Det som gjør at vi får lyst til å kaste av oss det vi måtte ha igjen etter tidligere innkjøp hos Eidenbom.

— Vi skal ikke sjokkere bergenserne, sier redaktør Mayken Mangen i de Beate Uhse-eide bladene Lek og Cocktail. Hun representerer konsernet i Norge.

— I Norge skal vi holde oss godt innenfor norsk lovverk, og vareutvalget vil derfor avvike ganske betydelig fra det du finner i konsernets forretninger i Tyskland. Det blir for eksempel ikke filmer. Mens Kondomeriet har hatt suksess med å spille på ungdommelig humor, så vil vår profil være et erotisk vareutvalg rettet mot voksne mennesker, sier Mangen til Bergens Tidende.

Når Per Eidenbom nå avslutter en hundreårs tradisjonell klesbutikktradisjon i Bergen, og leier ut lokalene til Beate Ushe, så vil han ikke ha noe med driften av nyskapningen i lokalene å gjøre. Han fortsetter imidlertid i Lene-V kjeden med butikk på Kleppestø og utvidelse med en til på Laksevåg.

— Vi skal selv eie forretningene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Alle kommer til å være på plass omtrent samtidig kommende vår. Utvidelse til andre landets byer vil muligens bli i form av franchise, sier Mangen.

fakta/Beate Uhse

  • Et tysk porno- og erotikkkonsern som inntil hun døde i høst ble ledet av en 81 år gammel kvinne som går under samme navn, men som egentlig het Beate Rotermund.
  • Beate Uhse er en av Tysklands mest kjente merkevarer.
  • Konsernet er notert på børsen i Frankfurt. Aksjen har hatt en rivende utvikling, og selskapet var verdsatt til 4,9 milliarder kroner ved børsintroduksjonen i 1999.
  • Beate Uhse har over 50 tilsvarende butikker i Europa, og er det største i sitt slag i vår verdensdel.
  • Konsernet ønsker også å åpne butikker i Haugesund, Oslo, Tønsberg, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø.
EROTIKK ERSTATTER HERREKLÆR: Kleshandler Eidenboms faste kunder i Strandgaten kan vente seg en betydelig endring i vareutvalget når det tyske konsernet Beate Uhse i mars neste år rykker inn i lokalene.
FOTO: HELGE SUNDE