Av Hilde Framnes Neset Vi — en familie på 4 - skulle ta M/S "Fjord Norway" fra Bergen onsdag 2. juli kl. 16.00, og hadde fått beskjed om å møte senest kl. 14.30. Men da vi satt og spiste frokost onsdag morgen, ringte en høflig og blid mann fra Fjordline booking og beklaget så mye at båten skulle gå fra Haugesund i stedet, men at alle utgifter for turen mellom Bergen og Haugesund ville bli refundert. Oppmøte i Haugesund var senest kl. 20.00. For oss var ikke dette noe problem. For de som da av ulike grunner ikke hadde fått denne beskjeden skulle det vel heller ikke være noe problem da det er god tid å komme seg fra Bergen til Haugesund på desse timene. Dette er faktisk en kjempefin tur og burde vært en bonus. Vi var jo fremme i Hanstolm når vi egentlig skulle vært der, så hva er problemet?

Både på kaien i Haugesund og om bord i båten, var det bare hyggelig og hjelpsom betjening. Dette til tross for mange sure kommentarer. Det var mange både nasjonaliteter og dialekter om bord, men vi hørte bare ýBergensereý som klaget. Hva gjør det vel om en med campingvogn blir booket før en med personbil, båten går til samme tid alikevel. Hvis en har så dårlig tid og ser så surt på omverden, ja så får en holde seg hjemme og ikke forsure dagen for oss andre som har ferie!

Søndag skulle vi være på Hanstholm senest kl. 15.30. Men også denne morgenen ringte den samme blide mann fra Fjordline og kunne fortelle at avgangen ble 5 timer forsinket. For oss ble dette bare positivt, og vi fikk nesten en hel dag ekstra i Danmark, og brukte den i Zoo.

Denne forsinkelsen var nok helt sikkert ubeleilig for noen, men slikt må vi altid regne med, enten vi reiser med fly, tog eller båt.

Vel om bord fikk vi lugar (vi måtte riktig nok få ny lugar, da noen fra Bergen hadde tatt vår) og kunne velge blant mange koselige resturanter til å innta en bedre middag. Dette var en fin båt med utrolig vennlig og service-innstillt betjening. Det er å anbefale til alle, og vi kommer garantert til å velge Fjordline også neste gang.

Så kjære feriefolk, smil til verden og verden smiler til deg!