I en tid hvor pengene slenger hit og dit, kan noen av dem like godt ta en tur innom gamle, ærverdige TUBFRIM. De roper ikke høyt, men de er fortsatt i live på Nesbyen, hvor de har vært siden salige postmester Ditlef Frantzen startet det hele i 1928. Pengene skulle gå til tuberkulosearbeid blant barn.

I fjor mottok TUBFRIM ca. 10 prosent av frimerkene som blir brukt i Norge. Det ga et overskudd på 550.000 kroner til flotte trivselstiltak for funksjonshemmete barn og unge! I de 150 søknadene lå det ønsker om idrettstiltak, rideturer, lekeapparater, tandemsykler, sansestimulering og mye annet. Hvis de bare fikk 20 prosent av frimerkene neste år, vil de ha en hel million å rutte med til sine gode formål.

Tidligere hadde arbeidsplasser og hjem en konvolutt hengende for brukte frimerker. Men i e-postens tidsalder flyr det færre frimerker gjennom Posten, og det merker TUBFRIM. Men de ønsker seg altså fortsatt alle slags frimerker, hele prospektkort og telekort. Klipp raust rundt frimerkene. Husk å ikke la andre snuse i frimerkene først. De stikker bare av med godbitene som kunne gitt noen ekstra rideturer eller et ferieopphold for funksjonshemmete barn og unge.

Adressen er TUBFRIM, 3541 Nesbyen.

Husk porto. (Hallo, Postverket!)

ELINE RANDERS SMITH-SIVERTSEN