TOR KRISTIANSENRUNE SÆVIG (foto)

— Sikkerheten går foran alt, forsikrer rektor Helge Mjøs. Byggearbeidene vil pågå frem til påske. Da blir Nygårdslien skolen en av de bygningsmessig beste i byen, mener Mjøs.

Ane Marte Øvreberg og de andre 40 1.klassingene fikk en trygg skolestart. Vel ble det banket litt og lyden av maskiner hørtes, men gleden over første skoledag var der helt og fullt.

Spent start

Ane Marte stilte i kjole. Hun hadde valgt det selv og ville gå til skolen på denne spesielle dagen i hennes liv. Spent var hun og hun gikk fort. Hennes mor Ann-Magrit Grip hadde problemer med å holde følge med lille Martine i barnevogn.

Første skoledag er dagen for de gode håndtrykk. Ikke alle vil hilse og ikke alle rekker frem rette hånden. Ane Marte hilser pent både på rektor og lærer Lene Monsen Hundvin som har ansvar for klassen sammen med Knut Sæverud.

En stor sol lyser mot dem på tavlen i klasserommet. «Velkommen til Nygårdslien skole klasse 1 B» står det med tydelige bokstaver. Ane Marte sitter helt foran i klasserommet med bestevenninnen Linn Stanghelle ved sin side. Rolig følger hun med i det som skjer.

Alle får en egen plastmappe på første skoledag. Nysgjerrig åpner Ane Marte mappen, bretter ut den fargerike timeplanen og kaster et blikk på alle arkene til de voksne.

Trivsel og glede

Første skoledag er trivsel og glede. Lærerne prater med barna om sommerens opplevelser. Sondre forteller at han har vært i verdens største berg-og-dal-bane. Knut Sæverud leser eventyr om troll for barna. Dagens utfordring for 1.klassingene er å tegne et troll. Ane Marte griper utfordringene med glede og bruker mange farger. I dag pryder trolltegningene barnas klasserom.

— Jeg vil legge vekt på trivsel og samhold i klassen de første dagene. Barna skal få oppleve at det er kjekt på skolen, sier lærer Lene Monsen Hundvin.

— Det kjennes litt rart at eldstejenten er blitt så stor, innrømmer Ann-Magrit Grip med fire måneder gamle Martine på armen og fire år gamle Olav i barnehagen. Hun er godt fornøyd med at skoleplassen er bedret til i dag og at skolen tar barnas sikkerhet alvorlig.

— Gymnastikkbygget skal rives på kveldstid. Vi får nye klasserom ferdig neste uke. Nytt gymnastikkbygg står klar til jul og ny SFO-base med flere klasserom og rom for lærerne blir ferdig til påske, opplyser Helge Mjøs.

SPENTE: Ane Marte Øvreberg (til høyre) og Linn Stanghelle er fulle av forventning på første skoledag.