I går kveld braket Otterskred sammen med ordfører Terje Søviknes til valgduell i Sanitetshuset på Osøyro. Før møtet vanket det klemmer fra en rekke sambygdinger som ville uttrykke støtte og sympati etter at hun i går sto frem i mediene og fortalte om sjikanen og truslene.

Otterskred opplyste til BT før møtet at hun skal til avhør på Os lensmannskontor i dag.

— Politiet har dessuten gitt meg Falken-alarm, fortalte Otterskred til BT.

Utsatte avhør

Hun opplyste videre at familien i hele går skjermet henne for alle inngående telefonsamtaler. Bare hyggelige og oppmuntrende meldinger ble formidlet videre til hovedpersonen.

Lensmannen i Os ønsket å avhøre Otterskred i går, men SV-politikeren sa nei.

— Jeg var sliten og ønsket å bruke energien på å forberede meg til duellen med Søviknes, sa Otterskred.

SV-politikeren har hele tiden sagt at hun vil gjenkjenne personene som skal ha truet henne på åpen gate i Os.

Overfor BT var hun tindrende klar på hva hun ville gjøre hvis personene dukket opp på folkemøtet i går kveld.

— Da ville jeg gått bort til dem, bedt dem presentere seg med fullt navn foran salen og deretter ville jeg personlig anmeldt dem på flekken, sa hun.

Oppfordret ikke

Så langt har ikke politiet mottatt noen anmeldelse fra Otterskred.

— Vi kjenner ikke innholdet i truslene som er omtalt i mediene. Derfor vil vi snakke med henne, sier Os-lensmann Rasmus Dalen.

— Vi ble formeldt kontaktet første gang tirsdag. Det foreligger ingen anmeldelse, men vi har startet etterforskning på eget initiativ, sier Dalen.

Lensmannen ble overrasket da han hørte i mediene om omfanget truslene og sjikanen skal ha hatt. Derfor ba han alt onsdag om at Otterskred tok kontakt med politiet og forklarte seg.

— Vi kjenner ikke detaljene i truslene som skal ha blitt fremsatt. Skal vi kunne foreta videre etterforskning er det viktig at vi får vite mer om hva dette går i, sier lensmannen.

I går sendte SV ut en pressemelding hvor det fremgikk at politiet oppfordret Otterskred til å gå ut med sin historie i offentligheten. Dette tilbakevises i dag.

— En slik oppfordring har vi ikke kommet med, sier Dalen.

Tar truslene alvorlig

Otterskred gir denne fremstillingen.

— Jeg har hatt kontakt med en lensmannsbetjent som jeg kjenner privat fra kommunestyret i Os og har snakket med en annen betjent. Han overlot avgjørelsen om offentliggjøring til meg, men mente det var riktige måten å gjøre det på.

— Du forteller om trusler over en lengre periode. Hvorfor gikk du ikke til politiet tidligere?

— Fordi jeg ikke ønsket fokusering på det. Men når familien mente trusselbildet ville endre seg hvis offentligheten fikk vite om dem, valgte jeg å gå ut, sa Otterskred i går.

Lensmann Rasmus Dalen sier at de fortsatt tar de påståtte truslene på alvor.

— Selvsagt gjør vi det. Det er derfor vi har opprettet sak. Vi ønsker å komme til bunns i hva dette dreier seg om. Vi kommer ikke særlig videre før vi har fått snakket med hovedpersonen selv, sier Dalen.

Han sier at politiet i dag ikke har noe grunnlag for å si hvor de påståtte truslene stammer fra, utover at man tror at dette må være noen fra lokalmiljøet eller som kjenner SV-politikeren fra før av.

TRUET: SV-politiker Torill Otterskred gikk i politisk nærkamp med Os-ordfører Terje Søviknes i går kveld. Tidligere på dagen fikk hun trygghetsalarm av politiet. <br/>FOTO: KNUT STRAND
KNUT STRAND