Straks nyheten kom ut, ble den mottatt av en flom med protester. Selveste FIFA-president Sepp Blatter skrev et brev der han ba om at koreanerne skulle stanse den barbariske avlivingen av hundene. Men koreanerne gir seg ikke uten kamp. Hundene som spises er ikke kjæledyr, men mat, forklarer en restauranteier.

Dersom en virkelig tenker over forklaringen hans, så kjenner man den kanskje igjen. I hvert fall står et flertall av nordmenn på denne koreanernes side. Kanskje har du gitt en liknende forklaring til barnet ditt når det spør hvorfor lammet skal ende sitt liv oppdelt i småbiter på en tallerken. Man deler dyr inn i grupper som kjæledyr, produksjonsdyr og forsøksdyr, og rangerer dem i verdi deretter. Det er uakseptabelt å avle opp hunder i små bur for å spise dem, men noen ser ingen problemer med å sette hundens nære slektning, reven, bak netting og drepe den for pelsens skyld. Dersom en hest var blitt behandlet på samme måten som de fleste kyr og griser — innesperret mesteparten av livet - ja, så hadde det uten tvil blitt stemplet som dyremishandling.

Da kan en spørre seg, hvor er logikken? Hvorfor er en hund mer verdt enn en annen i Sør-Korea, mens en hund er mer verdt enn en gris i Norge? I realiteten er dette bare kunstige skillelinjer som mennesker har trukket opp.

Alle dyr bør få like rettigheter. Ikke minst retten til å leve et godt liv der de får tilfredsstilt sine naturlig behov. Ikke et usselt liv bak netting og jernsprinkler før de til slutt ender i menneskenes gryter, enten de nå heter Trofast eller Griseknoen!

LIV ØSTEVIK, BEITOSTØLEN