GARD STEIROgard.steiro@bt.no

— Vi føler oss sikre på at Bernt befinner seg oppe på fjellet. Han kan ligge ute i terrenget, eller ha tatt inn på en hytte. Nå er vi avhengige av økonomisk hjelp for å finne ham, sier Svein Berg til Bergens Tidendes nettutgave.

Maktesløse Helt siden fredag har Røstads venner saumfart området fra Ulriken til Fløyen. De har gått manngard, bistått Røde Kors, og hengt opp plakater i sentrum. Etter at politiet mandag avsluttet leteaksjonen, er det opp til venner og pårørende å fortsette letingen.

— Nå føler vi oss maktesløse. Vi er bare en liten gruppe mennesker, og klarer ikke hele denne operasjonen alene. Håpet vårt er at privatpersoner eller næringslivet kan bistå økonomisk for å leie inn profesjonelt letemannskap, sier Siv Johansen og Guro Rød Alver.

En gåte Røstad var ute på tur med venninnen Karoline Bakka Hjertø da han uten forvarsel gikk ut av stien ved Skomakervatnet på Ulriken.

— Det er helt ulikt ham å forsvinne på denne måten. I pressen er det blitt skrevet han en gang tidligere har stukket av under en fjelltur. Det er ikke riktig. Vi håper at publikum tar denne saken på alvor, sier vennene.

De ber personer som har tips eller opplysninger om saken kontakte politiet. Hvis noen ønsker å gi et bidrag til leteaksjonen, kan de kontakte Røstads venner på telefon: 45 26 75 68 .

SISTE BILDE: Slik var Bernt Einar Røstad kledd da han forsvant ved Skomakervatnet på Ulriken sist fredag. Bildet er tatt kun få minutter før han mistet kontakten med turvenninnen. FOTO: KAROLINE BAKKA HJERTØ