— Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor store verdier det er snakk om, fordi bare en liten del av tyvegodset er tilbakeført til rette eier, sier politiadvokat Elisabeth Ryen ved Hordaland politidistrikt.

Truet

En av de tre siktede, en 39 år gammel mann, ble for bare tre uker siden dømt til fengsel i to år for å ha drapstruet to naboer med øks. Et halvt år av straffen ble gjort betinget. Trusselen mot de vettskremte naboene kom etter en krangel om hvem som eide hva i en kjellerbod. Han skal i tillegg ha slått den kvinnelige naboen og skallet den mannlige naboen.

I 1996 ble mannen dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. I 2000 ble han dømt til tre års fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Bergen tingrett skriver i den siste dommen mot 39-åringen at han har manglende impulskontroll, og i gitte situasjoner kan være farlig for andre mennesker. Til sammen er han dømt 11 ganger.

Nå mener politiet at 39-åringen på nytt har gjort seg skyldig i en forbrytelse, men denne gangen for mindre alvorlige forhold.

Siktet for heleri

39-åringen satt i en lånt bil på Fantoft sammen med to bekjente da de ble stanset av politiet natt til lørdag. Da politiet åpnet bagasjerommet, fant de en mengde tyvegods. Blant de stjålne gjenstandene var datautstyr som stammer fra et innbrudd i Oslo i april i fjor.

39-åringen er siktet for heleri. Han nekter for å ha hatt noen befatning med tyvegodset, og hevder at han er blitt lurt av dem som satt i bilen sammen med ham.

Ryen ba om at 39-åringen ble varetektsfengslet for fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse, og fikk rettens medhold. 39-åringen tok betenkningstid. De to andre siktede sitter i politiarresten, og vil bli fremstilt for fengsling mandag.