Dame fra Bergen

Det lyktes ikke Norsk Tipping å komme i kontakt med damen lørdag kveld, men søndag formiddag svarte det på telefonen i Vestlandets hovedstad. Men Lotto-kupongen hadde hun ikke sjekket.

— Nei dette tror jeg ikke noe på, sa damen da vi antydet at det å sjekke Lotto-kupongen kom til å bli en hyggelig opplevelse.

Men hun gikk med på å få tallene opplest, og så begynte det å gå opp for henne. - Herregud, eg har vunne to millioner, utbrøt hun, mens mannen i bakgrunnen knapt trodde det han hørte. Noe sekunder etter hadde tekst-tv bekreftet det glade budskap.

— Han sjekket sine kuponger i går og hadde bare tre rette. Men jeg tenkte ikke på å sjekke mine. I stedet snakket vi akkurat om hvor dyr strømmen er blitt og hvordan vi skal få råd til å varme opp huset i vinter. Nå blir det å kvitte seg med gjelden på huset, jublet damen, som er i 40-årene.

Noen spesiell feiring regnet hun ikke med, bortsett fra en liten ting:

— Nå tror jeg vi tar en siste søndagstur i den gamle, slitne bilen!

Damen hadde spilt hos Coop Obs! på Lagunen senter onsdag 19. september, og i tillegg til syv rette hadde damen også en fjerdepremie på kupongen. Dermed vant hun 205 kroner i tillegg til førstepremien på 2.043.575 kroner.

Mann fra Bergen

Mannen ble meget overrasket da Norsk Tipping ringte en halvtime etter trekningen på NRK1.

— Nei, jeg har ikke sjekket kupongene mine. Det må jeg gjøre først. Kan du ikke ringe meg igjen søndag formiddag, spurte mannen.

Vi gjorde så, og da hadde mannen funnet ut at det slett ikke var noen som drev ap med ham kvelden i forveien.

— Jeg fant det rette stedet, ja. Dette skal bli fint, sa mannen, som er i 60-årene. Han ønsker ingen oppmerksomhet rundt premien. Vinnerkupongen var en 5-ukerskupong levert hos Narvesen i Olav Kyrres gate i Bergen torsdag 30. august.

Dame fra Hardanger

— Ja, nå var det godt du ringte. Jeg har sjekket og sjekket, og det samme har datteren og broren min gjort. Men vi våget liksom ikke helt å tro på det, kvitret damen fra Hardanger da vi ringte med den endelige bekreftelsen på at hun har syv rette i Lotto.

— Jøje meg. Jeg er helt skjelven, jeg - og fullstendig utblåst, sa damen, som er i 60-årene. Hun spiller faste Lotto-tall, og de hadde hun denne gang levert hos Spar Storaas i Straumen AS i Kvam kommune i Hordaland.