To menn på 22 og 44 år ble sendt til Haukeland sykehus med luftambulanse. Den tredje pådrog seg fallskader i forbindelse med brannen.

BT fikk i går opplyst at 22-åringen nå ligger til behandling på brannskadeavdelingen med lettere skader. 44-åringen slapp også unna med lettere skader, og er allerede utskrevet.

Den tredje av de skadde ble behandlet av legepersonell på stedet.

Full alarm

Brannvesenet slo full alarm da de fikk melding om brannen klokken 13.55. De rundt 100 ansatte ble øyeblikkelig evakuert fra støperibedriften på grunn av eksplosjonsfaren, mens medlemmene av industrivernet gikk til aksjon for å slukke brannen og ta hånd om de skadde arbeidskollegene

— De to som fikk brannskader ble avkjølt i dusjen inntil ambulansefolkene kom frem, opplyser direktør Rigmor Fardal i Rolls-Royce Marine AS Foundry-Bergen.

Brannen oppstod i formavdelingen i støperiet. En kasse veltet over en propanflaske som begynte å brenne. Ilden traff en bøtte med isopropanol som flammet opp. Sprutflammen påførte to av våre ansatte brannskader, opplyser Fardal og støperisjef Jan Andersen til BT.

Medlemmene av bedriftens industrivern blir berømmet for sin snarrådige og effektive innsats både av politiet og brannvesenet.

Skadene begrenset

De materielle skadene etter brannen er begrenset, og bedriftsledelsen fikk beskjed fra politiet om at produksjonen kunne fortsette utover ettermiddagen og kvelden. Arbeidstilsynet vil foreta undersøkelser på bedriften torsdag.

Brannvesenet var raskt på åstedet: - Vi rykket tungt ut, men fikk rask kontroll over flammene og brannen var slukket etter 20 minutter, forteller varabrannsjef Johnny Breivik til BT.

— Fryktet dere en eksplosjon?

— Det er jo alltid en risiko for det i slike tilfeller, men det viste seg kjapt at all væsken i propanbeholderen hadde rent ut.

De evakuerte var ved 15.00-tiden på plass igjen i produksjonslokalene.

— Er det noe vi har respekt for i denne bedriften, så er det propan. Nå håper vi de skadde arbeiderne kommer seg raskt, sier direktør Fardal..

ÅSTEDET: Brannen oppstod da en formkasse veltet over en propanflaske i støperiet, opplyser direktør Rigmor Fardal, her sammen med operatør Frank Sivertsen.