Det er vanskelig å si noe stygt om Travis. En gjeng jordnære, trivelige skotter med stor fanskare her til lands som ikke minst kan kunsten å skrive fengende låter.

Noe stadionband er de likevel ikke, og det ble svært tydelig i Haukelandshallen i går kveld. Nå skal det til bandets unnskyldning sies at opptakten ikke var av de beste. Avlyst Oslokonsert, forsinket utstyr og et oppvarmingsband som aldri kom seg til Bergen.

Men det ble dessverre aldri noe mer enn koselig. Selv om lyden i Haukelandshallen denne kvelden hadde kommet seg atskillige hakk siden Turboneger spilte samme sted i sommer, klarte ikke Travis å skape den magien som skiller en stor konsert fra en midt på treet.

Men publikum, omkring 2300 i tallet, fikk det de forventet. Et knippe låter fra bandets nyeste plate, og ikke minst de mest kjente sviskene fra de foregående.

Sannsynligvis hadde bandet fungert glimrende under mindre forhold. For virkemidler, sceneshow og utstråling ble for puslete på en stor arena som Haukelandshallen, og allsangfaktoren for liten. Det holder ikke alltid å være snill og grei.

ANMELDT AV

EINAR ENGELSTAD

PS. På grunn av trykketiden er anmeldelsen skrevet uten at vi fikk med oss ekstranumrene.