JON TUFTO jon.tufto@bt.no Direktør Einarsen ved Atlanterhavsparken i Ålesund har fulgt spent med på den magre, blinde torsken siden den kom til akvariet natt til 8. februar. Kjendistorsken — som heter vekselvis Toralf og Torolv i Hardanger og Balder i Ålesund - ble verdensberømt etter å ha gått i rusen til fisker Harald Hauso mer enn 40 ganger i løpet av et år. Han var allerede da for mager til å brukes som mat, og fiskeren kastet ham ut i sjøen gang på gang. Var døden nær Da historien om torsken ble kjent, ringte folk fra hele landet og bad om å få prøve å berge fisken. Omsider ble Toralf - eller hva han nå heter - innlosjert i Ålesund, og ved ankomsten stod det svært dårlig til med torsken. Den pustet bare så vidt, og lå og fløt i vannkanten med oppblåst svømmeblære.Gassen i svømmeblæren ble tappet ut, og fisken ble bedre, men fortsatt nektet den å spise. Trolig hadde den ikke tatt til seg føde på flere måneder. De ansatte ved akvariet bestemte seg i all hemmelighet for å sette i verk et avansert foringsprogram.Ved hjelp av en sonde ble sildegrøt pumpet direkte inn i magen til Toralf. Dermed kunne han få i seg næring, samtidig som den innskrumpede magesekken videt seg ut og begynte å fungere igjen, ifølge Atlanterhavsparkens hjemmeside. Snappet mat fra pinne Det hemmelige foringsprogrammet lyktes, og i 16-tiden onsdag 28. februar snappet Toralf sin første matbit, servert på pinne. Nå spiser torsken som vanlig, og er definitivt på bedringens vei.Om noen måneder er Toralf forhåpentligvis i såpass god form at han kan settes i selskap med de andre torskene i Atlanterhavsparken.

Er torsken verdt det? Hva synes du om at det brukes store ressurser på å redde en torsk? Edel gjerning, dyreplageri eller rent to(r)skeskap? Si din mening! Tidligere saker om Toralf: Toralf er litt kvikkereEn helt sann fiskehistorie Verdens seigeste torskKjendistorsk får samboer Velbegrunnet navneforslag fra stolt harding Strid om torskens navnToralf må tvinges? Blind torsk på flyttefot Blind torsk finner også rusene

REDNINGSMANN: Fisker Harald Hauso fanget den utmagrede torsken mer enn 40 ganger. Nå blir kjendistorsken vartet opp på "hotell". (Arkivfoto)