ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

— Forandringen er ikke så veldig stor. Men fisken ser ut til å ha blitt litt kvikkere. Han svømmer mer, og bevegelsene ser ut til å være mer kraftfulle, sier direktøren ved Atlanterhavsparken i Ålesund, Jan Einarsen, til Bergens Tidendes nettutgave.

I dagene etter at Toralf fikk et basseng å svømme i utenfor Ålesund var folkene ved Atlanterhavsparken sikre på at den blinde torsken ikke tok til seg føde. Situasjonen var svært kritisk. Det ville ikke være noen sensasjon hvis Toralf døde. Det som ville vært en sensasjon var hvis verdens mest berømte blinde torsk begynte å spise.

Enda vet ikke direktør Jan Einarsen om Toralf får i seg noe mat. Den verdensberømte torsken har selskap av småsei, og det kan godt være disse fiskene som tar for seg av maten.

— Det hadde vært fryktelig morsomt å få dette til. Håpet er at fisken overlever. Det hadde derfor vært fint hvis vi snart kunne konstatere at fisken spiser, sier Jan Einarsen.

Den blinde torsken Toralf fra Hardanger ble verdensberømt etter å ha gått i rusen til fisker Harald Hauso mer enn 40 ganger.

Tidligere saker: En helt sann fiskehistorieVerdens seigeste torskLyr skal helbrede kjendistorskVelbegrunnet navneforslag fra stolt harding Strid om torskens navnToralf må tvinges?Blind torsk på flyttefot Blind torsk finner også rusene