Han har allerede begynt å glede seg, Tor Bergersen. Til bybanen. Når den kommer vil han bruke mindre tid på å komme seg til og fra jobb.

— Den kommer til å gå to meter fra huset mitt. Jeg gleder meg. Nå slipper jeg å gå så langt for å ta bussen, sier han.

Dagpendleren har verken bil eller førerkort. Og med bosted i Inndalsveien og arbeid rett ved bystasjonen er han blant dem som er midt i målgruppen for bybanen.

— Jeg har hentet alle papirene i kommunen, og gått gjennom dem. At mange ikke vil ha bybanen, får de mene som de vil om. Jeg gleder meg, sier Bergersen.

Langt fra alle bor så heldig til. Wenche Andersen er mer usikker på milliardutbyggingen. Hun lar som regel bilen stå hjemme, og tar bussen mellom Hop og sentrum.

— Stopper den på riktig plass, slik at det blir lettere enn å ta bussen, kommer jeg til å bruke bybanen. Det er et bra tiltak, men det hadde kanskje vært like greit å bruke pengene på billigere billetter, sier hun.

GLEDER SEG: Tor Bergersen er blant det mindretallet bergensere som virkelig gleder seg til bybanen. - Den kommer til å gå to meter fra huset mitt. Men vil ikke bråke som bussene gjør, sier dagpendleren.<p/>VEGAR VALDE