Kvinnen, som er 61 år gammel, ble søndag brakt med helikopter til Bergen, der hun ble lagt inn på Haukeland sykehus med kvestelser. Tilstanden til kvinnen var søndag kveld alvorlig, men stabil. Det opplyses det fra akuttmottaket ved sykehuset.

Valgte buss fremfor leiebil

Etter kollisjonen fikk ektemannen tilbud om leiebil. Men en raskere løsning viste seg å være bussen som kom forbi ikke lenge etter ulykken.

Lensmannsfullmektig ved Kvam lensmannskontor, Samson Håland, forteller dette om hva som skjedde.

— Kvinnen var sammen med ektemannen sin på vei fra Kvamskogen til Bergen. Ved inngangen til Teigabergtunnelen ved Eikedalen ble de overrasket av glatt veibane. Mannen mistet kontrollen over bilen, og de braste rett inn i fjellveggen på høyre side inne i tunnelen, sier Håland til bt.no.

Lang kø

Kvinnen, som satt på passasjersiden, ble skadet. Mannen kom fra sammenstøtet uten fysiske skader. Ulykken skjedde klokken 15.05. Tunnelen ble stengt i to timer, og trafikken ble dirigert til en enveiskjørt vei på utsiden av tunnelen.

Det oppstod lange køer, særlig i retning Bergen. Mange bergensere som hadde brukt dagen til å stå på ski ble kraftig forsinket.

— De som ventet lengst ventet nok i to-tre timer, sier Samson Håland.

Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut etter at de fikk melding om ulykken. Mannskapene kom både fra Samnanger og Kvam