ANNE SOFIE HANDAL BJELLAND er 14 år og bor i Solbakken i Sandviken. Når hun skal beskrive seg selv, gjør hun det på følgende måte: ý Jeg er en ganske vanlig tenåringsjente, er glad i naturen. Jeg er kjent for alltid å smile, selv om jeg ikke alltid gjør det. Elsker å gå og kikke i byen, på klær også videre. Er utrolig masete!!!

Tirsdag: «I dag stod jeg opp som vanlig, kl. 06.55.Pusset tenner, kledde på meg og sminket meg. Så nyhetene på TV 2 kl. 07.30.Møtte Siri, min beste venninne, utenfor huset mitt kl. 07.55.Gikk ned og tok bussen til Nye Sandviksvei. Kom opp på skolen 08.15, begynte skolen kl. 08.30.Timeplan:MusikkKunst og håndverkStore friSpiste en Duoyoghurt med Siri i full fartNorskEngelskNatur og miljøMatematikk Ferdig på skolen 14.55. Gikk til byen med Siri og kikket på noen klær. Tok bussen hjem kl. 16.00. Spiste pølse og potetstappe og så på TVNorge. Gjorde litt lekser. Møtte Siri igjen kl. 18.00. Var med henne på kristelig konfirmasjonsforberedelser. Kom hjem igjen kl. 19.30. Min kusine Jeanette ringte kl. 19.40 og jeg snakket med henne til 20.00.Så på tv: Mr. Bean, Big Brother, Salsa.Lagde meg to ostesmørbrød og så Venner for livet og Pizzagjengen. Pusset tenner og fjernet sminken. La meg 00.20.»

Lørdag«Våknet 10.30. Stelte meg, kledde meg, sminket meg. Spiste frokost, to skiver med salami. Møtte Siri kl. 12.00. Tok bussen til byen og gikk på Sentralbadet. Badet til kl. 15.00. Møtte Trude Siris søster, hennes venninne og deres fetter på Peppes. Var der til 17.30. Passet mine to lillebrødre ut kvelden. Vi lagde Grandiosa. La 8-åringen Lorentz kl. 21.00 og så på tv, lørdagsfilmen, men det var ganske gøy. La meg kl. 01.00.(sorry skriften, dårlig tid!!)Regler hjemme:Bretter nyvaskete klær og legger dem på plass. Samarbeider med mine brødre om et ryddig bad. Passer mine brødre.Jobber to ganger i uken, annenhver uke. Tar bussen opp til KTB, min fars jobb på Troldhaugen. Der støvsuger og vasker jeg hele huset. Dette er en jobb jeg og min bror samarbeider om. Familie: Jeg er den eneste jenten (utenom mamma), ellers er det fire gutter: Pappa, Lorentz (8), Henrik (12), Morten (17). Dette gjør meg trist og sint: Stygge bemerkninger, dårlige prøver, brødrene mine til tider.Gjør meg glad: Være med venner, få komplimanger, klare ting. Hva som skal skje den dagen har utrolig mye å si for mitt humør. Pengeforbruk i måneden: Litt over eller under 1000,— kroner. Om mobil: Jeg er en av de få ungdommene som ikke har mobiltelefon. Det er helt idiotisk at ungdom skal ha en sånn. Det er jo nyttig ved sikkerhet og ved sykdom kanskje, men ellers er det bare en annen måte å bruke opp penger på. Og siden jeg bruker så mange penger i måneden fra før, hadde jeg nok gått i underskudd!!»

STIAN MONSEN bor i Fæsteråsen, er 14 år og går på Olsvik skole. Han bor med sin mor Ingebjørg og har en søster. Stian sier om seg selv:ý Jeg har en del venner og også mange uvenner. Jeg er en vanlig gutt som ikke røyker, drikker også videre. Jeg spiller mye fotball og trives med det.

Onsdag«Jeg står opp ca. kl. 08.00 og går på badet der jeg steller meg før jeg går ned på kjøkkenet og drikker litt juice og spiser en skive med hvitost på. Min mor smører alltid matpakken min. Når klokken er 08.20, går jeg på skolen med en klassekamerat som bor i nærheten. Timeplan:SamfunnsfagMatteGymNorsk

Når skolen er ferdig kl. 14.00, går jeg hjem og legger meg nedpå en halv time og ser på tv, og når jeg har sett på tv en stund, begynner jeg med leksene. Hver dag er jeg inne på dataen og sjekker mailen min. Hver dag spiser vi middag sammen ca. kl. 16.30. Hver onsdag og fredag er jeg på fotballtrening i Kjøkkelvik, den begynner kl. 17.30 og slutter kl. 19.00. Da pleier jeg å bli hentet, men jeg pleier også å gå. Når jeg kommer hjem, dusjer jeg og spiser kveldsmat. Jeg pleier ikke være sammen med vennene mine etter at jeg har vært på trening, da vil jeg slappe av resten av kvelden med å se på tv eller spille på dataen. Favorittprogrammene mine er:Heksen Sabrina ý TV3Hotel Cæsar ý TV 2Big Brother ý TVNorgeVenner for livet ý TV 2Seinfeld ý TV 2

Jeg legger meg i 23-tiden.Jeg skriver veldig mange tekstmeldinger hver dag. Får mail av de fleste vennene hver dag, og får ca. 4-5 meldinger på mobilen hver dag. I hele mai måned kjørte mamma og jeg rundt med Annonseavisen hver tirsdag. Det var så kjedelig at vi ga opp etter en måned.»

Lørdag«På denne dagen var jeg, min søster, svoger og Sebastian (som jeg er onkel til) i 85-års dag til min oldemor. Besøket ble holdt på en kafé i Øygarden, der vi spiste snitter og kaker. Jeg kom hjem i firetiden. Jeg gikk ned til kameraten min Christian. Der spilte vi fotball nede på Kjøkkelvikbanen. Da vi etterpå var ferdige å spille fotball, gikk vi inn til Christian. Nesten hver helg overnatter jeg nede hos ham. Da vi kom inn, spiste vi pizza og så på tv. Resten av kvelden spilte vi Playstation. La oss kl. 04.00.Litt om meg selv: Jeg er keeper på Kjøkkelvik 87 og vi spiller en del kamper både tirsdager og søndager. Den 6. juli reiser jeg med laget på Sørlandscup. Vi var på Sørlandscup i fjor også og da kom vi på tredje plass. Min mor var med også, denne ganger skal jeg reise alene. Vi skal bo i Skottevig Camping i nærheten av Kristiansand. Vi skal spille alle kampene på Birkeland der det bare er gressbaner. Det er veldig gøy å reise på slike cuper fordi vi bor i lag med flere familier i en uke. Det er godt samhold i laget og vi kjenner hverandre godt etter mange år på samme lag. Regler hjemme:Rydde rommet. Hente posten/gå med bosset. Ta ut av oppvaskmaskinenEllers pleier jeg å være snill og grei når mamma spør meg om noe. Gjør meg trist eller sint: Når lærerne mener de har rett og så har de feil.Gjør meg glad: Vinner en kamp og får skryt.Pengeforbruk pr. mnd: 150 kroner i kontantkort og får i tillegg to hundre kroner i lommepenger av min mor. Om mobil: Jeg har hatt mobil i to år og jeg har skiftet type mange ganger.

KIKKER PÅ KLÆR: Anne Sofie Handal Bjelland (t.h.) og venninnen Siri elsker å kikke på klær.
Gidske Stark