Men det er slett ikke alltid at utstyret når frem til båten som ligger utenfor kysten av Angola og pumper olje. Stadig vekk forsvinner det spesiallagde reservedelene et eller annet sted i det borgerkrigsherjede afrikanske landet. Dermed må oljefeltets Monaco-baserte operatør bestille nøyaktig samme utstyr opp igjen, og vinneren av kabalen sitter i Florø. — Gudene vet hva lokalbefolkningen bruker utstyret til. Det –har til og med hendt at rør på flere tonn har forsvunnet, sier Oddmund Storesund, daglig leder i Staro Product A/S.

Han har ingenting imot at korrupsjon og tyveri i Afrika bringer ekstra mynt i kassen.

— Men det beste er jo at det vi produserer kommer til anvendelse, sier Storesund.

Firmaet hans er underleverandør til firmaet Axsia Serck Baker A/S, som sender offshoredelene via England til Angola. - Det er vanlig at ting forsvinner der nede. Men det er spesielt de siste ukene vi har hatt problemer med å få pakkene frem, sier Ove Stavø, daglig leder i Axsia Serck Baker A/S.

— I forrige uke sendte vi fem pakker på nytt igjen, sier Stavø.

Og legger til at det også har skjedd at samme del har forsvunnet to ganger. Dermed har fjordingene har måttet erstatte erstatningen etter erstatningdelen, og altså solgt samme erstatningsdel hele tre ganger.