— Jeg savner barna i barnehagen, men jeg har også en familie å forsørge, sier Joel Villegas.

43-åringen fra Loddefjord har skaffet seg to vaskejobber og tjener nå bedre enn han gjorde som barnehageassistent i Lyngfaret barnehage.

— Jeg har jobbet i barnehage Norge i 12 år, men lønnen er ikke blitt særlig høyere. 11.000 kroner netto i måneden er ikke mye å skryte av. Samtidig er det ganske ensomt å være mann i en barnehage, sier Villegas.

Han har jobbet i seks forskjellige barnehager og innrømmer at det ikke alltid har vært lett å jobbe i et kvinnedominert yrke.

— Jeg tror du på mange måter kan sammenlikne det med hvordan det er å være kvinne i Forsvaret. Vi har forskjellige interesser og forskjellige måter vi ønsker å gjøre ting på. Jeg for eksempel, liker ikke å dille så mye med ungene, sier Villegas.

Han mener ikke at menn er flinkere til å jobbe i barnehage enn kvinner.

— Men barnehagen er en forlengelse av en familiesituasjon. Barn trenger både kvinner og menn for å utvikle seg. Jeg merket at barna tok kontakt med meg fordi de trengte å være med en mann. Jeg var den eneste mannen som jobbet i barnehagen sammen med 15 kvinner, sier Villegas.

Han tror det ideelle hadde vært 50 prosent av begge kjønn.

— Da hadde det mye kjekkere å jobbe i en barnehage. Men jeg tror neppe jeg kommer til å gå tilbake igjen til min gamle jobb. Lønnen er for lav, sier Villegas.