To nyttårsaftener på rad mener politiet at bergenseren voldtok sin tidligere stedatter, som da bare var 12 og 13 år gammel.

— Overgrepene skal ha skjedd hjemme hos tiltalte, etter at jenten var gått til ro for natten, sier konstituert statsadvokat Finn T Rud.

Statsadvokaten har tiltalt mannen for to voldtekter av et barn under 14 år, samt ytterligere et tilfelle av utukt. Rettssaken kommer opp for Bergen tingrett mandag 25. mai.

Tiltalte nekter enhver straffskyld.

— Han sier at disse overgrepene aldri har funnet sted, sier mannens forsvarer, advokat Kim Gerdts.

Gift med jentens mor

38-åringen var i en periode gift med jentens mor, men de to var gått fra hverandre på dette tidspunktet. Jenten hadde likevel periodevis kontakt med tiltalte, fordi han også var god kamerat med hennes biologiske far.

Overgrepene skal ha skjedd mens jenten var på besøk hos tiltalte sammen med sin biologiske far for å feire nyttårsaften.

Mennene skal ha festet og drukket betydelig med alkohol etter at jenten og 38-åringens to barn hadde gått og lagt seg.

Etter å ha avsluttet festingen, skal tiltalte ha gått opp på rommet hvor jenten lå og sov, lagt seg opp i sengen og gjennomført samleie med henne.

I lang tid holdt hun munn om de påståtte overgrepene, samtidig som påkjenningen ved ikke å si noe ble større og større.

Psykiske problemer

— Jenten fikk store psykiske problemer etter overgrepene. Første gang hun fortalte noen om hva som hadde skjedd, var i samtale med en lege, forteller jentens bistandsadvokat, Kari Hjortås.

Hun vil kreve 75.000 kroner i oppreisningserstatning fra 38-åringen når rettssaken begynner mandag 26. mai.

Den nå 16 år gamle jenten har den siste tiden vært underlagt barnevernets omsorg. Ifølge bistandsadvokaten skal det nå gå etter forholdene bra med henne.

— Hun har fått veldig god behandling for problemene sine, og er kommet inn i roligere forhold. Men hun kvir seg veldig til å møte tiltalte igjen i retten, forteller advokat Kari Hjortås.

- Fri fantasi

Tiltalte selv hevder hardnakket at alle forholdene i tiltalen er oppspinn fra ende til annen.

— Dette er fri fantasi fra jentens side. Hun var i en svært problematisk familiesituasjon da påstandene ble fremsatt, sier advokat Kim Gerdts.

Mannen risikerer lang fengselsstraff hvis han blir dømt. Voldtekt av barn under 14 år har en strafferamme på ti års fengsel, og minimumsstraff på fengsel i to år.

Men advokat Gerdts mener påtalemyndigheten ikke har noen beviser som gjør det mulig å domfelle 38-åringen for barnevoldtekt.

— Saken er en stor belastning for ham, men han er i full jobb og prøver å fungere noenlunde normalt, sier advokat Gerdts.