— Stefan Hilt lovet meg pengene tilbake hvis jeg trakk anmeldelsen, sier Grane.

Sykepleieren fra Askøy aksepterte tilbudet, og lovet at saken ville være ute av verden så snart de 6466 kronene var tilbakebetalt.

Men for endte gang opplevde Grane at Hilts løfter kun var tomme ord. Nå havner saken i rettssalen.

— Pengene anser jeg for tapt, men jeg vil gjøre mitt for at det blir satt en stopper for denne svindelen.

Det var i oktober i fjor Grane bestemte seg for å investere i en Playstation med sonefri DVD-spiller. Den eneste som kunne tilby noe slikt var Stefan Hilt.

— Jeg bestilte maskinen, men fikk ingenting. Etter flere telefonsamtaler fortalte Stefan Hilt meg at maskinen nå var kommet. Han ville imidlertid ikke sende den før jeg hadde betalt.

Hilts begrunnelse var at han måtte installere en modifiserings-chip i maskinen for å gjøre den sonefri. Dette ville han ikke gjøre før han var sikker på at Grane ville gjøre opp for seg.

— Jeg var litt skeptisk. Det virket merkelig at han ikke kunne sende maskinen i postoppkrav. Likevel betalte jeg.

Det fikk Grane angre på. I løpet av de neste månedene ringte han selgeren flere ganger uten å få svar. Han oppsøkte Hilts butikk, men der var det ingen som kunne hjelpe. Maskinen kom ikke.

— Til slutt traff jeg tilfeldigvis Stefan Hilt personlig. Han hadde mange unnskyldninger, og tok meg i hånden på at jeg skulle få pengene tilbake umiddelbart.

— Han kom i dress, var svært veltalende, og utstrålte på et merkelig vis tillit.

Etter å ha sett et innslag om Stefan Hilt på TV 2 valgte Jørn Grane å anmelde saken. I avhør hevdet Hilt at han hadde gjort opp med Grane for lenge siden.

— Han satt der og serverte politimannen en løgnhistorie, sier Grane.

SVINDLET: Jørn Grane (26) fikk aldri spillmaskinen han betalte over 6000 kroner for. Dette er et av de angivelige bedrageriene Stefan Hilt må svare for i retten.
Foto: Helge Skodvin