Hallo? Er det noen der? Vi lever i år 2003! Var det ironi? Kanskje det var spøkefullt ment? Vi leste teksten med lupe for å finne tegn til at Sentrumsforeningen likevel lever i samme millennium som de fleste andre av oss. Men nei. Lite tyder dessverre på det. Med fare for å bli oppfattet som gravalvorlige tante sofier, uten humør, men med snerpete moral og røde strømper: Dette holder ikke.

La oss ta oss bryet med å fortelle Sentrumsforeningen at damer for lengst er blitt kvinner, syklubber neppe lenger eksisterer blant de under 60, og at vi som har passert 25 egentlig ikke synes noe særlig om å bli kalt jenter lenger heller. Rart med det, gitt. Vi leser teksten om igjen, ryster lett på kvinnehodene våre og lurer på hva det er Sentrumsforeningen egentlig vil. Samle inn data om dameklubber? Gjøre seg populære blant Bergens kvinner? Eller har de bare noen penger som brenner i lommen, og utrolig dårlig fantasi? Uansett er vi redd vi må skuffe dere: Det funker ikke. Ikke i det hele tatt, faktisk.

Bergen Sentrum AS eies av Bergen Næringsråd, Bergen Reiselivslag, Bergen kommune og Sentrumsforeningen. Det er med andre ord våre penger de bruker. Det gjør ikke saken bedre. At Sentrumsforeningen i Bergen også er medlemmer av Kluben mot dobeltkonsonanter, (vi siterer: «alle disse klubene som vi vet det fines mange av») gjør jo at de kanskje også kan søke selv? Hvis det jobber noen «jenter» der da. Noe sier oss at det kanskje ikke er så mange av dem i disse korridorene. Hva «Damenes Aften» på Nattåpent i november vil inneholde vil vi helst ikke tenke på.

HANNE ALVER KRUM, KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER OG BENTE SOUTER, GRAFISK DESIGNER, HENHOLDSVIS FORMANN OG NESTFORMANN I DEN NYSTARTEDE JENTEKLUBBEN «GØY MENS VI BRODERER»