Av B.Å. Christensen, MossJeg kan forstå at du leste den lille artikkelen om artige gatenavn i VG på nyttårsaften. Der stod det noen ord om vår lille veistubb, og det var et fotografi av meg selv og de to småjentene mine — som faktisk er norske statsborgere akkurat som deg, men har en utenlandsk opprinnelse. De syntes det var stor stas å få lov å komme i avisen. Det hele var et uskyldig, artig lite innslag i en ellers travel småbarnshverdag. Mange uker etter kommer dette stygge kortet. Med et påklistret avisbilde hvor mine barn er klippet bort. Heldigvis var det en voksen som tok inn posten denne dagen.

Av datoen kan vi se at du, Gerd, har tatt vare på avisen en hel måned før du skriver kortet. Det forteller meg at dette ikke handler om spontanitet, men om en veloverveid og bevisst handling fra et voksent menneske.

Og du skriver at jeg burde skamme meg??

I kortet beskrev du din avsky for meg, som kunne dra slikt «boss» hit til landet.

At de svartingene skulle holdt seg der de kom fra.

At de høyst sannsynlig ville ende som horer(!).

Og at det ville være en tragedie for alle i dette landet å få «noe slikt» inn i familien.

De var til og med lite pene, skriver du. Du må selv ha et fantastisk utseende - for det skal mye til å overgå mine to små skjønnheter.

Jeg ble så kvalm av dette motbydelige kortet at jeg hadde mest lyst til å kaste det rett i peisen og se flammene tilintetgjøre det.

Men av hensyn til mine barn - og meg selv - så kan jeg ikke bare snu ryggen til denne rasistiske sjikaneringen.

Jeg vil at alle skal vite at i Fana bor det en dame som heter Gerd, som er feig, som er rasist, som hever sin egen verdi, sin hudfarge, sin nasjonalitet og utseende over alle andres.

Og tro det eller ei; hun mener virkelig at det er jeg som burde skamme meg.

Hvis Gerd eller noen som kjenner henne leser dette så vil jeg at dere kontakter avisen da jeg gjerne vil vite hennes adresse og telefonnummer, men feigheten er vel til syvende og sist det som teller mest hos denne type folk - de skal jo nødig stå inne for sine handlinger.