— En 23 år gammel mann ble pågrepet i Åsane klokken 02.30, mistenkt for legemsbeskadigelse mot to andre mannspersoner på henholdsvis 36 og 30 år. Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk. En mann på 19 år er pågrepet i samme sak. Han er mistenkt for medvirkning, opplyser vaktsjef Magne Fauskanger ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Alvorlig for de skadde

Tilstanden til de skadde er fremdeles alvorlig.

Knivstikkingen foregikk i Ulsberglia i Åsane, like ved en busslomme ved krysset Ulsberglia/Flaktveitvegen. Det ble umiddelbart sendt to ambulanser til åstedet.

Haukeland sykehus kunne i natt ikke gi flere detaljer om tilstanden til de to, men politiet karakteriserer begge som hardt skadd.

Politiet brukte bevæpnede mannskaper, og konsentrerte letingen i Åsane.

Knivstikkingen, som først ble meldt som et slagsmål, fant sted ved 23.30-tiden. Meldingen kom fra en taxisjåfør som var vitne til episoden. Det er uklart om de minst tre andre involverte har vært passasjerer i taxien. Politiet kunne i natt bare bekrefte at det var tre personer involvert i episoden, og et vitne - taxisjåføren.

— Sjåføren har ikke vært involvert på noen annen måte enn som vitne, en som tilfeldig havnet i situasjonen, sier Fauskanger.

Både ofrene og den antatte gjerningsmannen skal være nordmenn. Etterforskere prøvde i natt å danne seg et bilde av hendelsesforløpet.

LETTE ETTER GJERNINGSMANN: Store politistyrker lette etter den antatte gjerningsmannen i natt. FOTO: JAN M. LILLEBØ
FOTO: JAN M. LILLEBØ