Lappen kan han trolig glemme det neste halvannet året, penger vil det koste og en tid bak murene står nok på listen over fremtidige gjøremål for 25-åringen fra Bergen.

I en voldsom fart dundret han rett gjennom politiets laserkontroll på fylkesvei 161 ved Lysekloster i går. På en rett men smal strekning, med tilliggende bolighus, raste bergensmannen av gårde i 105 i 50-sonen.

— Vi ser meget alvorlig på kjøring som dette, sier Johannes Råen, politibetjent ved Os lens-mannskontor. - Særlig i dette området. Det brukes som turområde av ganske mange.

25-åringen kan glemme å sitte bak rattet i sin BMW i 328-serien med det første. Han blir ganske sikkert uten førerkort de neste 18 månedene. En fart på over 100 i 50-sonen medfører temmelig sikkert også ubetinget fengsel, og selvsagt vil det koste ham en bot i 1000-kronersklassen.

Også tidligere har det vært trafikkulykker på denne strekningen. Det er også tidligere beslaglagt førerkort på fylkesvei 161 ved Lysekloster. - Beboerne i området har klaget på at det har vært en del stygg kjøring og stor fart her, forteller Johannes Råen.