Mens saken venter på å komme for retten, gjør den 55 år gamle mannen fra Sunnhordland stadig nye lovbrudd. Sist skal det ha gått ut over en kvinnelig taxisjåfør.

— Mannen skal ha oppført seg uanstendig overfor taxisjåføren. Han er foreløpig siktet for blotting, bekrefter politiadvokat Kjetil Kvalvik i Hordaland politidistrikt til BT.

På vei mot retten

Politiet ser alvorlig på den etter hvert lange rekken av lovbrudd, som mannen skal ha begått. Derfor jobbes det nå for å få saken for retten.

— Det dreier seg om flere tilfeller av blotting, både overfor unge jenter og voksne kvinner. Vi ser også svært alvorlig på at mannen har oppbevart enorme mengder ammunisjon, sier Kvalvik.

Den siktede mannen har to ganger blitt varetektsfengslet. Nå derimot har politiet ikke vurdert å sette mannen bak murene til saken kommer opp. Den åpenbart hjelpetrengende mannen er overlatt til seg selv.

Begynte med blotting

Saken begynte å rulle i romjulen i fjor. Mannen ble da anmeldt for å ha blottet seg overfor flere småjenter. Politiet ransaket boligen til mannen. Funnene de gjorde der sjokkerte dem.

I alt 21 ulovlige våpen ble beslaglagt, sammen med enorme 1,35 tonn ammunisjon. Forsvaret måtte tilkalles for å få tømt huset og tatt hånd om beslaget på en forsvarlig måte.

Mannen har erkjent at han har samlet opp ulovlige mengder av både våpen og ammunisjon. Utover det skal han ikke ha erkjent straffskyld for forholdene i den etter hvert så lange siktelsen.

Mannen er også siktet for fyllekjøring og for å ha drevet telefonsjikane mot minst en kvinne i bygden hvor han bor.

Kastet klærne

Det siste forholdet i siktelsen, skjedde for noen uker siden. Mannen skal da ha leid en drosje til å kjøre seg i flere timer rundt om i distriktet hvor han bor.

Alt fra starten av skal han ha opptrådt upassende. Det skal ha toppet seg da turen nærmet seg slutten, og mannen skulle gjøre opp for seg. Inne i boligen, med den kvinnelige taxisjåføren som vitne, skal han ha kastet klærne før han betalte flere tusen kroner for den tilbakelagte turen.

— Vi ser alvorlig på mannens fremferd, og forbereder nå en tilleggstiltale for dette siste forholdet. Vi kan ikke akseptere slik opptreden, sier Kvalvik.

Det fleste forholdene skal mannen ha begått mens han har vært påvirket av alkohol.