Politiet gikk i går ut med bilder av personen de mener står bak det brutale ranet. Bildene er tatt i Sparebank1s minibank på Danmarksplass klokken 13.31 torsdag denne uken.

På dette tidspunktet lå kvinnen fortsatt bundet på gulvet i sitt eget hjem på Tertnes.

— Hun ble først funnet da sønnen stakk innom klokken 13.39, opplyser Arne Vardøy, stasjonssjef ved Arna og Åsane politistasjon.

Hendene bundet

Det var klokken 12.45 torsdag raneren slo til mot den eldre kvinnen bosatt på Tertnes. Gjerningsmannen ringte på dørklokken, og trengte seg inn i huset da kvinnen åpnet.

Kvinnen skal ha blitt truet, revet ned, og fått hendene bundet bak på ryggen. Mens offeret lå hjelpeløs på gulvet, gjennomsøkte gjerningsmannen huset.

— Jeg ønsker ikke å kommentere verken om han hadde med seg våpen, eller hvor store verdier som ble stjålet, sier Arne Vardøy.

Stasjonssjefen bekrefter at kvinnen ble tvunget til å oppgi koden til minibankkortet.

— Det kan virke som gjerningsmannen har kjørt direkte fra åstedet til minibanken på Danmarksplass, sier Vardøy.

Politiet utelukker ikke at flere personer kan ha samarbeidet om ranet.

Rik familie

Den 70 år gamle kvinnen er gift med en meget rik forretningsmann. Bergensavisen skrev i går at familien har en likningsformue på mer enn 25 millioner kroner.

— Vedkommendes økonomi har så langt ikke vært et tema i etterforskningen, men det trenger ikke være tilfeldig at nettopp denne familien ble plukket ut som ofre.

— Tror dere at dette var en impulshandling?

— Nei, vi heller til at ranet har vært godt planlagt, sier Arne Vardøy.

Den 70 år gamle kvinnen pådrog seg ikke alvorlige skader da hun ble angrepet. Hun var i stand til å forklare seg for politiet torsdag. Kort tid senere ble hun likevel innlagt på sykehus.

— Hun var forslått, og skal etter det jeg vet bli værende på sykehuset over helgen.

Ber om tips

Politiet ber publikum innstendig om å bidra til å oppklare saken. De gikk i går ut med følgende signalement av mannen som ranet kvinnen:

n Mellom 30 og 35 år, 175 - 180 cm høy, normal kroppsbygning, pent ansikt, mørke øyenbryn, mørkt kor hår eller mørk lue.

n Under ranet var mannen iført blå kjeledress og vintersko med lyse såler.

Politiet har grunn til å tro at gjerningsmannen har skiftet i bilen på vei bort fra åstedet. Personen som ble fotografert i minibanken var ikledd blå dongeribukse, blå Norrøna vindjakke med svarte felt på skuldrene og lys Timberland caps med mørk skygge.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med vitner til pengeuttaket, sier Arne Vardøy.

Politiet kan nås på telefon 93 22 91 00.