Flere av de mest populære radioprogrammene går på lufta på morgenkvisten. Til vårt kontor mottar vi mange brev og kort med takk for programmet «Sangtimen» som sendes kl. 08.03. Programmet har i første kvartal i år et snitt på rundt 380.000 lyttere. Det er ikke mange radioprogrammer som slår det tallet.

Gjennom mange år har programleder Nils Abrahamsen sunget og spilt seg inn i mange hjerter. Han bruker ikke store ord og bryr seg ikke om hitlister når han velger musikk. Han fortjener stor takk for sin innsats.

«Sangtimen» er et enkelt radioprogram. Mye god sang, en gjest og ukens salme. Det som gir programmet kvalitet er programlederen og de mange gjestene som har maktet å dele sin livsvisdom med de hundretusener av lyttere. Noen gjester er mer personlige enn andre, men jevnt over får vi del i opplevelser som fyller et hjerte som banker for sang og musikk.

Den store hemmeligheten er at folk møter seg selv og sin kultur gjennom «Sangtimen». Gjestenes opplevelser fra barndom, skole og lokalt kulturliv, får det til å vibrere i hjertene til lytterne. De gjenkjenner og gjenopplever, de synger sin sårhet og sin glede sammen med den som sitter i studio.

En naturlig del av sangskatten vitner om hvor sterk den kristne arven står i folket vårt. Selv om programmet ikke presenterer seg som et kristent program, er den et av de beste kristne program vi har. «Sangtimen» tar frem det varige og det slitesterke ved det vi kaller kulturverdier. Vi sier igjen takk — og pris.

GEIR MAGNUS NYBORG,

KKL