Men folk her ute ved havet har lang tradisjon i å hjelpe mennesker i nød. Omsorg og hjertelag er ord som betyr noe for innbyggerne i Telavåg. Det er mennesker «med hjerte på rette staden» — og det har jeg fått føle.

I dag kan mine to barn og jeg gå rundt som frie mennesker med lovlig opphold i Norge. Dette takket være folk som bryr seg. Som folket i Telavåg, med den fantastiske støttegruppen - som Else og Arthur som har gitt oss husly og masse kjærlighet - som ordføreren i Sund og kommunestyret der - som rektor og lærerne ved Storetveit skole - som helsepersonell som har prøvd å lindre når det røynet som verst - som de hjertevarme og sterke organisasjonskvinnene Agnete Strøm og Oddny Miljeteig og resten av de 14 fagforeningskvinnene som har støttet oss i kampen mot byråkratiet - som den utrettelige Ågot Valle på Stortinget - som den forståelsesfulle byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen - og mange flere.

Takk til dere alle for å ha gitt meg livet på nytt - og for at mine barn nå har fått en fremtid!

Til slutt vil jeg takke Kåre Bakken spesielt. Det tror jeg at alle som har fulgt med i dette vil forstå. Uten hans ustoppelige pågangsmot og erfarne innsikt er det slett ikke sikkert at dette hadde fått en lykkelig slutt. Så ha takk da kjære Kåre, fra Mahro, Mahtab og meg. Vi vil aldri glemme hva du har gjort for oss så lenge vi lever.

MAHNAZ BAKHT, TELAVÅG