IOC-president Jacques Rogge prøver seg med å si at det ikke finnes juridisk grunnlag for å diske de tre jukserne fra hele OL. En uttalelse som blant annet støttes av Johann Olav Koss. For noe vås. Alle vet at de har vært dopet fra start til mål, noe annet er umulig. Det vi er vitne til nå, er at finjussen vinner over moralen.

Heldigvis er ikke alle nordmenn like feige. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er rasende på systemet som gjør at de dopingtatte får beholde medaljene sine. Det er han ikke alene om. I mine øyne er det en enda større skandale hvis de ikke tør å ta fra dem medaljene. Det er totalt uakseptabelt av IOC å la de sitte igjen med medaljene. Det er en skam mot det OL står for, og en hån mot utøverne.

Jeg har vunnet to ærlige medaljer, nå forventer jeg å få tilbake den tredje lyder det fra den feige «mesteren». Dette blir bare latterlig dumt å høre på. Ser ikke ut som han forstår alvoret i det han har gjort. Jeg mener han bør sette skiskoene på hyllen, levere inn alle medaljene og dra en viss plass. Det blir neppe Spania hvor alle de store avisene kommer med en eneste stor hets av juksemakeren, og jeg forstår dem så inderlig godt. Mühlegg er en skam for Spania og langrennssporten.

Men la oss for all del ikke glemme våre naboer i øst. Etter et stafettlaget ble nektet å gå på grunn av for høye blodverdier, truet lederne med å pakke sammen og forlate OL med alle utøverne. Det var trolig dette de skulle ha gjort. Makan til frekkhet skal du leite lenge etter, og selv om de fortsetter å klage, har de tapt slaget mot doping jegerne. Vi føler oss som kriminelle sa Lazutina og Danilova, og det er nettopp det de er. Og sammen med doping kollega Mühlegg prøver de så godt de kan å spille uskyldig. Det er ganske latterlig, de er løgnere, og jo mer de lyger desto mer respekt mister vi. Dette er juksemakere som må ut av sporten. Men så liten som straffen er, skal det bli vanskelig å stoppe dopingsynderne.

Av Erlend Hugaas Myrdal