Av Gimle-elev

Glemmer du en bok hjemme, får du parade og da får du være så god å stille på skolen klokken åtte dagen etter! Men stikker du noen, banker dem, eller i det hele tatt gjør noe som sårer andre, får du mildere straff enn når du glemmer en bok.

Skolen anmelder heller ikke voldsepisoder i skoletiden og på skolevei til politiet, for dette har de visst nok ikke ansvar for. Prioriterer skolen feil, eller er det bare noe jeg innbiller meg? Hvem skal ordne opp når flere blir både psykisk og fysisk skadet og hva skal skje med de som ødelegger?

Det verste skolen kan gjøre er å utvise elever opptil tre dager. Politiet vil heller ikke stenge inne ungdommer før alt annet er prøvd. Da sitter resten av skolens elever igjen med hjertet i halsen når de neste dag, kanskje etter at en er blitt banket opp, skal på skolen igjen. «Kanskje blir det meg, kanskje blir det deg, kanskje blir det tralalalei!» For slik er det på Gimle.

Det var fem tilfeldige gutter som ble kuttet i nakken, helt uten grunn, og hvem vet hva som kanskje kan skje neste gang. Men hvis skolen hadde gjort noe med «verstingene», som har så store fritidsproblemer at de må ødelegge for alle andre, ville det ikke ha blitt noen neste gang.

Men det er nettopp det disse elevene vil! De elsker PR-en som de har fått nå i det siste og er fortsatt sugne på litt mer. De sender mailer og ringer til avisene og tv for å melde ifra om ting som skal skje, og ikke ting som har skjedd. Da er de helt sikre på at avisen kommer, eller er der når de, i dette tilfellet, kuttet fem medelever i nakken. Dette er jo rett og slett bare en gjeng med ungdommer som er totalt usikre på seg selv og vil ha noen som bryr seg om dem.

Og det er nettopp dette noen må gjøre noe med! Rektor Cato Davidsen, se her! Du kan jo for det første begynne med å ta litt ansvar for alle handlingene og passe litt bedre på! Det er så mange ganger at både du og andre lærere bare ser på, kanskje går dere bort for å se, men det er ikke ofte dere prøver å stanse det som skjer.

Så glem den stygge, lille kaffekoppen deres og tenk litt mer på oss elever. Kanskje dere snur ryggen til for å slippe unna konflikten, men da har dere heller ikke løst noe problem.