— Brannårsaken blir muligens klar i løpet av kvelden, forteller politibetjent John Kjelstrup ved Bergen politidistrikt.

Gråtende stod beboerne og så på at flammene fikk fullstendig overtak.

— Totalt befant det seg syv mennesker i huset, i tillegg til en som var på jobb. Alle er nå innlosjert på hotell i byen, eller hos venner og bekjente, opplyser Kjelstrup.

Brannen ble meldt klokken 03.40. Kort tid etter var hele huset overtent. Fire av de omkringliggende boligene ble evakuert. Voldsom flammeutvikling, kombinert med kraftig gnistregn og vindkast, gjorde at situasjonen lenge så dramatisk ut. Etter hvert ble det imidlertid klart at de evakuerte kunne flytte inn igjen.

— Det så skikkelig skummelt ut da vinden snudde. Nå venter jeg bare på å få beskjed om at jeg kan få gå inn igjen, fortalte Rolf Ellingsen i Søre Øyjorden 45 til Bergens Tidendes nettutgave i natt. En nabo forteller at han våknet klokken 03.40 av at en ung jente sto og skrek.

— Like etterpå smalt det ganske kraftig. Jeg tror det var et vindu som eksploderte. Jeg så at det stod flammer ut fra den midterste etasjen. Like etterpå stod hele huset i fyr, forteller han.

— Vi skjønte raskt at det ikke var mulig å berge boligen. Vi måtte bare konsentrere oss om å hindre spredning, sier vakthavende sjef i Bergen Brannvesen, Harald Skaalvik. Han skryter av boligeiere som satte stige opp til takene sine, og spylte med hageslanger for å holde gnistene unna.

— Heldigvis er mange av de flate takene her dekket med singel. Det hadde vært verre dersom de var dekket med papp, sier Skaalvik.

FLAMMEHAV: Gråtende stod beboerne og så på at flammene fikk fullstendig overtak.
FOTO: RUNE NIELSEN