Nå får vestlendingene feigt igjen for måneder med tørke — men forhåpentligvis vil nedbøren etter hvert gi seg utslag på strømprisene. Vakthavende meteorolog Svein Are Skarstein i Storm Weather Center melder vått og vilt vintervær hele denne uken.

— Lavtrykkene står i kø for å tømme skyene over Bergen. Spesielt onsdag ser det ut til at vi kan vente oss store mengder regn, men det blir jevnt drypp hele uken, beretter Skarstein.

Fredag og lørdag falt det 53 millimeter regn ved målestasjonen på Florida, det aller meste på kveldstid lørdag. Søndagen fortsatte det å pøse ned i mengder som det er lenge siden vi har opplevd her i byen. Til sammenligning kom det 58 millimeter i hele desember, og alle de siste fem månedene har vært tørrere enn normalt.

— Været er aldri helt normalt, men statistikkene har en tendens til å jevne seg ut over tid. Det kommer nok til å skje nå også, sier meteorologen. Ved Bergen kommunes vaktsentral har de bitt seg merke i meteorologenes advarsler. En ny runde med tette kummer, oversvømmelser og steinsprang venter.

— Problemet er at regnet drar med seg snø som sitter fast i sluket. Vi er beredt på en problemuke, og kaller inn ekstramannskaper hvis det blir nødvendig, forteller vakthavende Håkon Fasting.

SYNDFLOD?: Slik så det ut på Engen i går kveld.