Sammen med Israels syke leder kan verdensfreden og vår fremtid muligens bli satt på prøve grunnet disse.

Iraks regime har gjerne tilgang til kjemiske og biologiske våpen slik mange andre stater fortsatt har. Men bør USA påta seg ansvaret for å få fjernet disse våpnene?

Hvem har landet full av kjernefysiske våpen, benyttet atombombe 1945, sprøytet jungelen i Vietnam med insektsmiddel og bombet det samme landet med napalm?

Og i tillegg støttet nesten alle diktatorer i Sør— og Mellom-Amerika og en god del i Asia opp gjennom årene?

Skikkelig tragisk er det å registrere at en så stor andel nordmenn støtter denne feige slaktingen i Irak. Men det er vel ikke så lett for mange å skjønne hva som skjer, sittende på fjell og stein her oppe i Norge nesten oppunder Nordpolen og langt vekk fra all elendigheten.

Det er også skuffende her hjemme at de politikerne som jeg har hatt tiltro til i en årrekke ikke helt skjønner tegningen og velger å pisse med de aggressive.

I Spania som jeg besøker mye er statsminister José María Aznar politisk muerto (død) ifølge venner der etter regjeringens støtte til USA. Jeg har fortsatt til gode å møte en spanjol som er positiv til krigen.

Vi får håpe på en kjapp avslutning på krigen før alle sykehusene og barnehagene i Bagdad er bombet sønder og sammen. Men det er vel ikke riktig å kalle det en krig.

Krig er noe vi forbinder med jevnbyrdige motstandere. Slakting er vel et riktigere ord for det som skjer i Irak.

JAN TUV,

LAKSEVÅG