— Forsøk å spare, er budskapet vi sender ut i dag, sier informasjonssjef Jeanne Tjomsland i Fjordkraft til Bergens Tidende.

Samtidig varsler selskapet at alle med flytende kraftpris (noen har valgt fast pris på ca. 35 øre/kWh i hele 2002) får et solid tillegg på prisen alt fra 27. november. Den nye prisen er på hele 52,95 øre per kilowattime (kWh). Men i tillegg kommer dyr nettleie og moms på denne.

Og ifølge Tjomsland har vi nye prishopp i vente.

Litt av en strømregning

Dermed blir det litt av en strømregning som daler ned i posthyllene omkring 10. februar. For Fjordkraft følger bare markedet, og det går rett opp.

— Innkjøpsprisene på kraftbørsen fortsetter å stige. Lite vann i magasinene i Norge og Sverige er hovedårsaken. Derfor blir det også ny prisøkning til kundene fra 27. november forklarer Tjomsland.

— Høye priser er ingen ønskelig situasjon for oss heller, for nå er marginene våre små, sier hun..

— Det beste rådet vi nå kan gi våre kunder er å forsøke å spare strøm for å redusere kostnadene sine. Vi får 27. november den 7. oppgangen. Og slik prisene på kraftbørsen utvikler seg, er det ingenting som tyder på at dette blir vinterens siste prisstigning, sier informasjonssjef Jeanne K. Tjomsland i Fjordkraft.

Stiger for raskt

— Innkjøpsprisen på kraft ligger i disse dager på ca 34 øre fra kraftbørsen. Denne uken selger vi ut for 25 øre og neste uke 27 øre. Det betyr at innkjøpsprisene på kraft stiger langt raskere enn vi rekker å endre prisen ut til forbrukerne, sier hun.

— Dersom samme pris blir gjeldende fra 27. november og ut hele januar, snakker vi om en økt kostnad på 440 kroner for en gjennomsnitt husholdning bare i desember og januar sammenliknet med i fjor, sier Tjomsland.