Av Jan M. Lind, Kopervik

Nå lades kanonene for fullt fra annet hold oppmuntret av utblåsningene og usaklighetene fra AUF på Utøya.

Alvorlig talt — jeg trodde ikke det skulle bli nødvendig med krisepsykologer for de som har sitt daglige virke i landets nasjonalforsamling, men det er tydelig at både Inga Marte Thorkildsen (SV) og Ine Marie Eriksen (H) kan trenge hjelp og veiledning av fagpersonell for å løse opp sine frustrasjoner.

Oppgjørene som disse to tar med garvede politikere som Inge Lønning (H), Carl I. Hagen (Frp) og Per Sandberg (Frp) er så langt bak mål som det går an å komme.

Forhåpentligvis søker ingen av disse to nykommerne på UDs diplomatutdanning til høsten etter utblåsningene de har hatt.

Her snakkes det om hersketeknikker som brukes av de etablerte politikerne, og som får disse «stakkarne» til å føle seg usikre på en ekkel måte.

Etter det jeg har sett av disse to representantene mangler det ikke noe på selvtilliten der i gården - heller tvert imot!

Angrepet på Per Sandberg hvor han kalles «en sleip jævel»- han er den absolutt verste og gjør Thorkildsen rasende- «og i tillegg lyver han», sier mer om Thorkildsen enn om Per Sandberg.

Det er ikke rart at SV-leder Kristin Halvorsen vil kalle inn sin disippel (Inga Marte Thorkildsen) på «teppet» og fortelle i klare ordelag at slik oppførsel passer seg ikke i disse kretser. Det er greit nok at man har lov til å ha sine meninger, men disse bør man ikke gå til pressen med i slike saker. Både SV og Høyre burde kan hende forberedt sine nykommere om «hverdagen» som møter en på Løvebakken.

Dette er helt klart et vanskelig miljø å gå til topps i det første året på jobb- men at frustrasjonen gir seg slike utslag som vi har sett her er mildt sagt forkastelig.

Dersom utblåsningen var et forsøk på å få økt respekt og innflytelse på Stortinget, kan jeg uten å ta munnen for full påstå at her har kandidatene feilberegnet kart og terreng noe forskrekkelig.

Slikt gjør man bare ikke- og særlig ikke i dette miljøet.

Carl I. Hagen hadde ingen hyggelige hilsninger å sende til Thorkildsen og Eriksen fra sin ferie i Spania. Det kan gå mot en kjedelig høst på jobben for disse to. Her har nok Hagen et samlet Storting bak seg for en gangs skyld.

Gratulerer med årets selvmål!