Mens de to eldre brødrene Jonas (11) og Jesper (5) ble målt til henholdsvis 3,7 og 4,1 kilo ved fødselen, veide Tobias hele 5,250 kilo.

— Å hjelpe meg, ler pappa Tom Kalleklev (36), nesten vantro selv to år etter.

— Men Tobias var veldig lang. Derfor så han aldri ut som noen sumobryter, forteller mamma Irmelin (33).

Selv om babyen var veldig stor, valgte hun å føde normalt. Det gikk langt bedre enn man skulle tro.

— Fødselen var veldig kjapp og grei. Det hele var over på åtte minutter. Men da folk fikk se hvor stor han var, måpte de og spurte: «Har du virkelig gått rundt med dette her i magen?» forteller mamma Irmelin.

Tobias er fortsatt stor, og en sunn gutt. Mellom ham og bror Jesper er det tre år, men bare fire kilo skiller de to.

33-åringen forteller at hun aldri har vært spesielt kraftig, men at hun gikk veldig opp i vekt foran de tre fødslene. Like før Tobias kom til verden, viste badevekten 37 kilo mer enn normalt.

Irmelin har liten tro på at det kan forklares med unormalt høyt inntak av brus og sukker.

— Hos meg kom vektøkningen på grunn av vannansamling i kroppen. Jeg spiste helt normalt under svangerskapet, i alle fall inntil siste måneden. Men selvfølgelig, jeg har jo alltid vært en godtegris, ler hun, og tror mer på at det ligger en naturlig, genetisk forklaring bak kjempebabymysteriet.

— Jeg vet ikke helt hvorfor vi skulle få et så stort barn. Kanskje det ligger i familien? Alle i Toms familie er jo store og høye, forteller hun.

— Kunne du tenke deg flere barn?

— Ja, jeg har tenkt på at det kunne vært greit med en til. Men det sies jo at vekten på barnet øker for hver fødsel, hvis det er samme kjønn. Jeg tror ikke beinbygningen min takler det hvis den fjerde skulle bli større enn Tobias, ler Irmelin.

<b>NESTEN LIKE STORE:</b> Jesper (5) løfter opp lillebror Tobias (2) for å vise hvor sterk han er. Men i fremtiden spørs det om ikke lillebror får overtaket. Yngstemann veide nemlig 1,1 kilo mer ved fødselen, og ligger nå bare fire kilo bak sin tre år eldre bror.