— Jeg kan bekrefte at vi har flere kontroller rundt omkring i Hordaland nå i morges, opplyser operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Kontroll ved Slakthustomten

Operasjonslederen vil naturlig nok ikke si noe om hvor kontrollene er, men etter det bt.no kjenner til er det i morgentimene mellom annet en større kontroll ved Slakthustomten i Sandviken i Bergen.

Alle edru i Stryn

— Vi har en god del kontroller i Sogn og Fjordane i dag. På riksvei 60 i Stryn hadde vi en kontroll i morges fra klokken 06.30 til klokken 08.00. 187 kjøretøy ble kontrollert og ingen sjåfører blåste verken gult eller rødt. Det pågår nå to kontrollerer til i fylket, forteller operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane Politidistrikt til bt.no.

Landsomfattende

Kontrollene er en del av en landsomfattende promillekontroll som gjennomføres fra onsdag morgen til torsdag morgen.

Årets aksjon er et samarbeid mellom Politidirektoratet og AlkoKutt, og er et ledd i en ukes informasjons- og holdningskampanje som fokuserer på trafikken som alkoholfri sone.

Alle landets politidistrikter og Utrykningspolitiet deltar i aksjonen. Foruten promillekontroller vil politiet dele ut informasjonsbrosjyrer og isskraper fra AlkoKutt.

Pillekjøring

Årets trafikkaksjon retter også søkelyset mot medikamentbruk i trafikken. En rød varseltrekant på medisinforpakninger er en påminnelse om at medikamentene kan redusere ferdighetene bak rattet. Varseltrekanten innebærer ikke et forbud mot bilkjøring, men stiller krav om forsiktighet, skriver Politidirektoratet i en pressemelding.