Hvis en eller annen er så uheldig å miste en pose mel i gaten, fører det øyeblikkelig til masse blålys, avstenging av store deler av sentrum, og omfattende kjemiske analyser. Hvor dumme er det mulig å bli?

Hvis noen har lyst til å sende meg en konvolutt med hvitt pulver inni, er de hjertelig velkommen! Konvolutten går rett i bosset — og jeg akter ikke å fortelle et menneske om det!

Det som har forekommet av anthrax-forsendelser, har vært i USA, visstnok i brune konvolutter med håndskrevet adresse, postlagt i New Jersey. De har vært rettet inn mot USAs media og politiske maktsentra. Kvaliteten er visstnok vesentlig dårligere enn den som er utviklet med sikte på krigføring. Det er atskillig mer som tyder på at gjerningsmannen er en sprø amerikaner som hater samfunnet (av samme type som den såkalte una-bomberen), enn at det er en som har forbindelse med profesjonelle militære som Taliban eller Saddam Hussein.

Uansett hvem som måtte være skyldig: Å tro at internasjonale terrorister putter anthrax-brev i postkassen i Fyllingsdalen for å ramme norske politikere, er så himmelropende tåpelig at det må være på tide at pressen og politi og helsevesen stopper med de hysteriske reaksjonene. I stedet for å piske opp hysteriet bør vi tenke på dem som virkelig er rammet av terror og bomber, enten det er ofre etter Manhattan-tragedien, fattige afghanere på flukt, eller palestinske familier som får sine kjære lemlestet.

La oss heller bruke kreftene på å prøve å stoppe den krigen som nå gjør millioner av uskyldige mennesker til utsultede og forfrosne flyktninger! For det er faktisk blodig alvor!