Tyvene har trolig visst hva de var ute etter. Det er nemlig i første rekke dyre skinnklær, vesker og bager som er stjålet fra butikken. Klærne er av merket DKNY og Polo by Ralph Lauren, det øvrige bærer navnet Mulberry, og politiet ber publikum være ekstra på vakt hvis de får tilbud om å kjøpe slike klær.

— En bør også være litt skeptisk hvis det ligger dyre skinnklær under juletreet uten byttekort, sier politibetjent Kjetil Sortland ved tyveri- og brannavsnittet i Bergen politidistrikt.

Tok det dyreste

Tyvene har brutt seg inn i butikken en gang mellom lørdag kveld og søndag formiddag. De ukjente gjerningsmennene har tatt seg inn via en nødutgang fra andre etasje, og har dermed kunnet herje fritt i butikklokalet uten å bli sett fra gateplan.

— Alt tyder på at dette har vært godt planlagt. Tyvene må ha lagt betydelig med energi ned i dette, sier Sortland.

— De har kun tatt med seg det dyreste og lettest omsettelige. Totalverdien på det stjålne godset er på flere hundre tusen kroner, sier butikksjef Ellingsen.

Ber om tips

Politiet har sikret seg spor på åstedet, men står ellers uten mye å gå etter. Det er foreløpig ingen konkrete mistenkte i saken.

— Vi anmoder derfor publikum om å ta kontakt med politiet dersom de har sett noe mistenkelig ved butikken i det aktuelle tidrommet, eller hvis de blir tilbudt slike dyre klær av privatpersoner, sier politibetjent Sortland.

Klesforretningen måtte holde stengt i nærmere to timer i går, og gikk derfor også glipp av inntekter fra handleinnspurten før jul. Men Ellingsen forteller at tyveriet ellers ikke innvirket på varetilbudet.

— Vi har nok av varer i butikken, men det la naturlig nok en demper på julestemningen, sier butikksjefen.

TATT DET DYRESTE: Totalverdien på det stjålne godset er på flere hundre tusen kroner, sier butikksjef Ellingsen
FOTO: JAN M. LILLEBØ