26-åringen fra Bergens-distriktet er tiltalt etter den sjeldent brukte paragraf 143 i straffeloven, som handler om likskjending eller tyveri fra lik, etter den makabre hendelsen.

I desember i fjor møttes 26-åringen og den nå avdøde mannen i Bergen sentrum. Avdøde, en 45 år gammel mann, skal ikke ha vært tung narkoman, men ruset seg på heroin innimellom. Denne desemberdagen ble 26-åringen og avdøde enige om å dele noe heroin. De dro til leiligheten til en tredjeperson på Møhlenpris, der de satte hver sin sprøyte.

Tålte ikke dosen

45-åringen tålte ikke heroindosen, og døde av overdose. Da 26-åringen oppdaget at hans bekjente var død, varslet han ikke politiet. I stedet gikk han gjennom avdødes klær, og stjal det han fant av verdi. Utbyttet av likplyndringen ble 3200 kroner.

Først da personen som eide leiligheten kom tilbake, ble politiet varslet om dødsfallet. Under etterforskningen av saken fikk politiet høre rykter i miljøet om at 26-åringen hadde stjålet penger fra den døde.

26-åringen ble kalt inn til avhør, og la alle kortene på bordet. Angrende tilsto han å ha stjålet avdødes penger.

— Tiltalte er egentlig en sympatisk fyr. Denne saken viser hvor sterkt suget etter heroin er, og hva det kan få folk til å gjøre, sier 26-åringens forsvarer, Jørgen Riple.

En rekke tyverier

Den 26 år gamle mannen er også tiltalt for en rekke andre tyverier, alt fra lommebøker til aftershave. Det ene tyveriet skjedde inne i lokalene til pinsemenigheten Tabernaklet.

I oktober i fjor skal han ha truet en kvinne med at han enten skulle skyte henne eller ha sex med henne dersom hun ikke ga ham penger. Ved samme anledning skal han ha forsøkt å få to andre kvinner til å gi fra seg penger.

I desember må 26-åringen svare for likplyndringen, og de andre forholdene, i Bergen tingrett. 26-åringen er tidligere straffedømt.