Sol og blå himmel, av og til noen regndråper på den delen av hodet som befinner seg over vannet – like deilig er det å la kroppen gli gjennom det blanke vannet.

Åpent fra om morgenen (9 på søndager) til 19-20 om kvelden. En drøm? Ja, sjølsagt måtte det bli en drøm. Etter virkelig å ha brukt og nytt tilbudet noen sesonger atskillige dager i uken, blir det plutselig innskrenkninger midt i fjorårets sesong. Årsaken var muligens at det ikke var så mange fine forsommerdager i fjor, slik at ungene, som kommer når det er fint vær utpå dagen, ikke hadde brukt badet så flittig.

Badet åpnet nå ikke før klokka 9 hverdager. Umulig å svømme før jobb. Og i helgene skulle det være stengt stengt hvis det var stygt vær.

Hva er stygt vær i Bergen? Hvem skulle bestemme det? Ingen kunne egentlig svare meg, men det var en åpning: Den første timen ville det alltid være folk der, slik at jeg kunne få bade hvis jeg kom på den tiden.

Og det gjorde jeg jo.

I dag (Kristi himmelfartsdag) kom jeg dit like etter åpningstid, som nå er kl. 10 alle dager, og gledet meg som en unge til å svømme der igjen. En badevakt møter meg med en kjempebeklagelse – badet var stengt, og hun var aleine, de hadde fått instruks om at ingen fikk bade.

Etter mine begreper var ikke været stygt en gang – det var opplett og bare delvis skyet.

Vel. Hvorfor skal man gjøre tilbudet til oss «morgenbadere» så dårlig som overhodet mulig? Kan noen ansvarlige svare meg på det?

At prisen er gått opp samtidig, er jo helt som forventet. Det er likevel fremdeles billig, hvis man da hadde noe tilbud.

ELISABETH REEHORST, FYLLINGSDALEN