— Den fysiske avsperringen av Skansen de siste årene har vært svært vellykket. På denne måten har vi satt en effektiv stopper for fyllefestene på Skansen ved inngangen til det nye året. Derfor gjør vi det samme i år for at familier trygt kan dra til Skansen for å se fyrverkeri uten å bli trakassert av berusede personer eller bli utsatt for farlig rakettbruk, sier sjefen for ordensavdelingen ved Bergen politidistrikt, Harald Antun.

Politiet velger å sperre av Skansen på samme måte som man har gjort de siste nyttårsaftenene. Det vil si ta alle besøkende blir kontrollert mellom kl. 23.00 og 01.00, mens området blir stengt for gjennomkjøring fra klokken 22.00 til 02.00

Området foran den gamle Skansen brannstasjon er et populært utsiktspunkt når rakettene lyser opp på himmelen ved inngangen til det nye året. Etter flere år med fyll, slåssing og personskader, har politiet valgt å sette opp sperringer. Dessuten blir det fysisk kontroll for å sjekke at de som slipper inn verken har alkohol eller fyrverkeri med seg.