• Det begynte som koseforhold, hevder en 60 år gammel stebestefar som er tiltalt for sexovergrep mot to av sin kones barnebarn.

60-åringen erkjente straffskyld for samtlige tiltalepunkter da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett i dag.

De to ofrene, en gutt og en jente, er i dag 18 og 13 år gamle. Gutten ble misbrukt i seks år fra han var 10 til han fylte 16, mens overgrepene mot jenten skjedde i et års tid da hun var ni år gammel.

ý Det begynte som koseforhold, men utviklet seg til å bli mer nærgående, forklarte 60-åringen om overgrepene.

Mannen har i mange år vært aktiv i kristent arbeid, og flere av overgrepene har skjedd på sommerstevner og på hotell under turer til Israel.

Han meldte seg selv for politiet etter å ha blitt presset av familien sin til å si sannheten.

Under rettssaken i dag forklarte han seg med klar og umerket røst svært detaljert om de alvorlige tiltalepunktene. Han har selv ingen god forklaring på hvorfor han forgrep seg på sine to stebarnebarn.

ý Jeg har grublet mye på hvorfor jeg hadde et sånt avvik og en sånn mani. Det sporet av totalt. Når jeg i ettertid ser tilbake på hvor mye jeg har ødelagt for dem, er det med gru og skam, sa 60-åringen på slutten av aktors eksaminasjon.

60-åringen kan trolig vente seg ubetinget fengsel i minst to år for sine handlinger. Strafferammen på seksuelle overgrep mot barn under fjorten år på ti års fengsel.

Det er satt av to dager til rettssaken, som går for delvis lukkede dører.