Nå er den 24 år gamle mannen dømt til en bot på 3000 kroner. I tillegg må han dekke saksomkostninger på 2000 kroner.

— Et skikkelig justismord, hevder hovedpersonen.

Traktorliknende sak

Den 20. mars i fjor hadde politiet laserkontroll i Fusa. 24-åringen kjørte forbi politiet i sin røde Dodge.

— Jeg hadde aldri sett mannen før, men da han kjørte forbi gjorde han grimaser til meg. Jeg lurte først på om han var syk, sier politibetjent Jan Harald Revheim.

Like etter kom 24-åringen kjørende tilbake på noe politiet betegner som en «traktorliknende sak». Denne er senere identifisert som en firehjulsdrevet motorsykkel.

På sykkelen hadde mannen festet en sponplate med teksten «obs laser». Denne satt han opp i veikanten.

Dårlig reklame

Politiet fjernet plakaten, men klarte ikke å stoppe 24-åringen i hans iver etter å varsle om laserkontrollen. Like etterpå kjørte han ut en ny plakat.

— Han satt opp plakater gjentatte ganger. Jeg har aldri i min levetid opplevd noe i liknende, sier Revheim.

Da en av politimennene kjørte hjem til 24-åringen for å få en forklaring fikk han klar beskjed om å fjerne seg fra eiendommen.

— Jeg ville ikke ham ha der. Det er dårlig reklame å ha en politibil på tunet, sier mannen.

Politiet mente at nok måtte være mer enn nok, og skrev ut et forenklet forelegg på 3000 kroner. Det nektet mannen å godta. Dermed havnet saken i Midhordland tingrett.

Under hovedforhandlingene nektet 24-åringen for at det var han som hadde satt ut plakatene, men ble ikke trodd. Dommerne mente det talte i hans disfavør at han var blitt observert av politiet, og at den ene plakaten var festet med stropper til motorsykkelen hans.

Dårlig forhold

Overfor Bergens Tidende hevder 24-åringen at politiet har løyet i retten for å få ham dømt. Han mener dette henger sammen med at hans interesse for motorsykler og biler.

— Jeg har fått noen bøter tidligere. En gang havnet jeg i biljakt med politiet. Den gang kjørte jeg knallert. Det endte med at politiet ble anmeldt, sier 24-åringen.

Han tror ikke han gidder å anke dommen, men synes det er irriterende å bli dømt.