RUNE VALDERHAUG Fra begynnelsen av mai hadde Star Tour satt opp ukentlig charterfly med i alt nesten 7000 flyseter mellom Flesland og Alicante. Men bestillingene har latt vente på seg. I stedet strømmer passasjerene til Braathens og Sterlings nye lavprisruter.

Administrerende direktør Frode Hansen i Star Tour bekrefter kanselleringene overfor Bergens Tidende.

— Vi har hatt ukentlige charteravganger mellom Bergen og Alicante fra begynnelsen av mai til september/oktober de fire siste årene. At Braathens startet sin direkterute fra Bergen til Alicante kunne vi leve med. Men da lavprisselskapet Sterling gjorde det samme fra november i fjor, og samtidig lanserte billettpriser helt ned på tusentallet tur-retur, er kundene våre uteblitt. Vi tar bare konsekvensen av at vi har tapt konkurransen mot ruteflyene, sier Hansen.

Han hevder at pakkereiseloven gir adgang til å kutte planlagte charterturer ved lav påmelding. De som nå får innstilt reisene sine, får også tilbake det de har innbetalt. Star Tours priser har ligget mellom ca 2000 og 4000 kroner tur retur.

— Når pakkereiser kanselleres, er vi forpliktet til å tilby annet reisemål. Men de fleste passasjerene på dette charterflyet bestiller kun flyreisen, og ikke hotell. Dermed blir de ikke definert som pakketurister, men flypassasjerer. For denne gruppen har ikke vi forpliktelser utover at de eventuelt får pengene igjen.