Av Torstein DahleRød Valgallianse i Bergen

Byrådet strever stadig med å dokumentere at ordningen med byregjering betyr større handlekraft. Etter at forslaget om å løse barnehageproblemet med lavvoer og skogsturer havarerte, var det rimelig at Brann Stadion ble det nye prosjektet for byrådet. Brann har en høy stjerne i Bergen, og en slagkraftig stadionløsning er en sikker utvei for å øke populariteten.

Det nye havneområdet på Dokken koster mer enn 400 millioner. Det kommer selvsagt til å bli benyttet både dag og natt, søndag som hverdag — slik enhver moderne havn blir. Trucker fyker hit og dit, med containere og annen last.

Da setter det jo bare en interessant spiss på jobben å manøvrere mellom 20.000-30.000 tilskuere på vei til og fra fotballkamp. Eller kanskje man tenker seg å innføre en helt ny attraksjon i internasjonal havnedrift: Noen timers havnepause på grunn av fotballkamp! Det er garantert ingen andre havner som kan vise til noe liknende, og det bør kunne vekke betydelig internasjonal oppsikt!

Enda mer spennende blir det når byrådslederen begeistret gir oss sine vyer om at stadionanlegget skal brukes til langt mer enn fotballkamper: Det skal bli en byarena med både konserter og operaer. Gled dere truckførere: Dere får gode dager, med havnepauser med innlagt underholdning!

Trafikk- og parkeringsproblemene for de 20.000-30.000 tilskuerne er vel nærmest som en bagatell å regne, når hundremillionene åpenbart sitter løst.

Det er dessuten all grunn til å vente noen kreative løsninger på parkeringsproblemene. Også på dette punktet har jo byrådet vist hva de kan klare å få til, med å anbefale et svært parkeringshus midt inne i Domkirkegaten (Ja, du leser riktig. Det blir liggende der hvor det er så trangt at to biler har problemer med å passere hverandre!) Der skal et parkeringshus sprite opp stemningen midt inne i den verneverdige middelalderbyen. Det blir noe annet enn den kjedelige Domkirken og alt det andre gamle mølet!

Stadionanlegget på Dokken skal få et så flott utseende at det skal bli en attraksjon ved innseilingen til Bergen. Ikke dårlig - når vi vet at selv den påkostede Molde stadion med granittfasade ser ut som en grå kjempekloss på litt avstand.

Nå venter vi på at byrådet skal vise tilsvarende handlekraft og kreativitet når det gjelder sykehjemstomter og skoler!

Byregjering er gøy. Bare synd at det koster så innmari mye!