MARGARET STAKKESTAD

Barna i borettslaget har flere ganger vært vitne til oppgjør mellom personer i

narkotikamiljøet. Åpenlys kjøp og salg og overdoser er blitt dagligdags. Beboerne på Danmarksplass har nå fått nok.

— Metadonutleveringen her gjør at narkomane samles i dette området. Bare de siste to årene har vi opplevd en eksplosiv økning, sier et samlet styre i Solheim borettslag.

Skylder på apoteket

Mesteparten av skylden legges på Bien apotek som flyttet fra Forum kino til

Coop Mega i Solheimsgaten i fjor sommer. Apoteket leverer ut sprøyter og metadon til de narkomane. Men det finnes ingen returboks for sprøytene, og dermed blir de kastet rundt i borettslaget.

— Jeg finner brukte sprøyter inne i busker, på fotballbanen og i sandkassen. Jeg finner dem rett og slett overalt, sier vaktmester Arne Steffensen.

Apoteker Flemming Danielsen ved apoteket på Danmarksplass mener ikke at det er noe problem med metadonutleveringen.

— Vi trekker ikke til oss flere narkomane. De befinner seg allerede her i om-rådet, og benytter seg av det tilbudet vi kan gi dem, sier Danielsen.

Frykter for barnas vel

Beboerne føler at Danmarksplass er et nedprioritert område. Det er derfor de nå tar affære, og krever at kommunen må gjøre noe.

— Vi vil ikke risikere at barna våre stikker seg på sprøyter som er stukket ned i sandkassen, sier vaktmester Steffensen.

REDD: Vaktmester Arne Steffensen er redd for å stikke seg på brukte sprøyter når han raker løv i borettslaget.- Narkomane kaster sprøyter fra seg overalt, sier han.