Branns ledere har fornuftig nok satt seg i baksetet på debatt-toget når det gjelder et nytt stadionanlegg. Klubben har ingen penger å bidra med, og håper på at «snille» onkler skal bygge et nytt anlegg for dem. Det Brann imidlertid har, er et utmerket anlegg som kan moderniseres ytterligere, og som i overskuelig fremtid vil gjøre nytten for et fotball-lag som neppe vil trekke mer enn femten til tyve tusen tilskuere på sine kamper. Etter at Molde fikk sitt nye anlegg er fotballklubben i byen ikke blitt flinkere til å spille fotball, og tilskuermengden har ikke økt i forhold til tidligere.

Det er særlig Ap-toppene i byen som refleksjonsløst har kastet seg inn i debatten om hvor et nytt stadion skal ligge. Ingmar Ljones har heller ikke klart å holde fingrene fra fatet eller stadion om man vil. Det er svært forbausende at ingen politikere har sagt at vi ikke trenger et nytt stadion. Direkte pinlig blir det når byrådsleder Strøm-Erichsen skal bruke all sin makt til å få et fotballstadion på det nylagete kaianlegget på Dokken. For fremtidige havnefunksjoner vil dette være en katastrofe for næringslivet i Bergen og omegn. Det er svært mildt av tidligere havnedirektør Nils Standal å kalle et slikt utspill for kortsynt. Forslaget er ufattelig tåpelig, og det er særdeles forstemmende at byrådslederen bruker tid og krefter på tåpeligheter.

Stortingskandidat Berrefjord fra Ap argumenterer med at et fotballstadion på Nygårdstangen vil gi byen nytt liv. Hans rådgiver Frank Aarebrot må ha vært bortreist den dagen han lot uttalelsene falle, for det er ingen ting som bringer mindre liv inn i et område enn et fotballstadion. Der vil være veldig mye liv når det spilles kamper eller avholdes rockekonserter, men hvor ofte er det? Det har dessuten ligget i kortene at et fotballanlegg på Nygårdstangen delvis skal finansieres av et stort areal med butikker. Er det noe som definitivt hadde drept restene av livet i sentrum, så er det flere butikker på Nygårdstangen. Ønsker virkelig Ingmar Ljones å ødelegge ytterligere for butikkene i sentrum? For også han vil utrolig nok ha et fotballanlegg på Nygårdstangen. I tillegg til de planer som allerede er vedtatt på Nygårdstangen, bør det komme boliger i og rundt Store Lungegårdsvannet. Det er boliger de sentrale bystrøk trenger, det er bare det som kan skape liv i bysenteret.

Dersom man på død og liv absolutt skal bygge et nytt stadion, så er Mindemyren det stedet som peker seg ut. Området ligger i den samme bydelen som Brann stadion, og vil kunne ta imot et anlegg uten at det ødelegger for andre virksomheter. Imidlertid er det vanskelig å fatte hva vi i all verden skal med det.