— Vi er i gang med samtaler, og vil snakke med alle som har vært trukket inn i saken. Også stortingsrepresentanter, sier Frps fylkesformann Jan Koløy til Bergens Tidende.

Koløy, Gustav Bahus og Arne Sortevik utgjør arbeidsutvalget i fylkesstyret. De tre gransker partibråket i Bergen. Koløy regner med at den oppgaven er fullført innen en ukes tid. Både partiets sentralstyre og styret i Bergen Frp har bedt fylkesstyret ta affære.

- Klarert

Koløy understreker at samtalene handler om å danne seg et bilde av situasjonen. - Selv om det ikke gjelder alle, er samarbeidsviljen stor, sier han.

— Er det en god løsning å involvere Arne Sortevik i denne granskingen når han selv påstås å være involvert?

— Jeg anser stortingsrepresentantene for å være klarert av sentralstyret, som ved navns nevnelse har sagt at Sortevik, Woldseth og Hagesæter har tillit, sier Koløy og legger til:

— Men spørsmålet om Sortevik skal delta, er en av sakene fylkesstyret skal ta stilling til 20. januar.

— På det tidspunkt er jo granskingen fullført?

— Vi er beredt til å gå videre, dersom styret ønsker svar på nye spørsmål.

— Har du inntrykk av at det er hold i påstandene om samarbeid med ekskluderte Terje Sørensen?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om før fylkesstyret får vår rapport.

Krøll i fylket?

Et sannsynlig utfall av denne saken er at ett eller flere medlemmer blir suspendert. Sentralt i bildet som er tegnet står Arvid Blommedal, leder av bydelsstyret i Åsane og annenkandidat på Frps bystyreliste.

Blommedal er også leder av nominasjonskomiteen til fylkestingslisten. Nominasjonen skjer lørdag. Men Koløy avviser at en eventuell suspensjon av Blommedal kan skape formalkrøll for den ferdige fylkestingslisten.

— Det er fem voksne mennesker i nominasjonskomiteen. Jeg anser ikke Blommedal deltakelse der som et problem, sier Koløy.

I går fortalte BT at Terje Sørensen sitter på medlemslister til Bergen Frp, som Sørensen hevder gruppesekretær Knut Vidar Schjenken har skaffet ham.

— Det er mer enn beklagelig at medlemslister er kommet på avveier, sier Koløy i en kommentar. - Selv er jeg svært nøye på aldri å vise medlemslistene våre til noen, legger han til.

GRANSKINGSTRIO: Sammen med Jan Koløy og Gustav Bahus fra fylkesstyret gransker Arne Sortevik partibråket i Bergen. Han står selv på listen over mulige involverte.<p/> ARKIVFOTO: KNUT EGIL WANG