Planene om å legge ned Storken kom som lyn fra klar himmel på de ansatte.

— Vi visste ingenting før de tillitsvalgte ble informert tirsdag ettermiddag, sier jordmor Jorunn Tunestveit. Hun er leder i Norsk Jordmorforening avdeling Hordaland. Samtidig jobber hun også som jordmor på Storken på Kvinneklinikken.

— Dette er vanvidd og en deprimerende dag for alle som har jobbet for et bedre fødselstilbud i Bergensområdet, sier hun.

Tunestveit mener at konsekvensene vil bli flere keisersnitt og flere fødsler ved hjelp av smertestillende medikamenter.

— Storken er en avdeling som er billig i drift. Jeg forstår ikke hva man kan tjene på å legge den ned, sier hun, og peker på at avdelingen ble opprettet etter en meget turbulent periode på Kvinneklinikken på slutten 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

— På Kvinneklinikken har vi alltid vært stolte av denne spesielle avdelingen hvor kvinner har fått et fødselstilbud i en mykere og hjemligere atmosfære enn på en ordinær fødeavdeling. Avdelingen ble kjempet frem ved hjelp av kvinneorganisasjoner, kvinnelige politikere og kvinner i Bergen. Storken er Kvinneklinikkens stolthet. Det er for ille om den nå skal legges ned bare syv år etter den ble opprettet.